Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕνδιαφέρον από ιδιώτες για επενδύσεις στη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία

Ενδιαφέρον από ιδιώτες για επενδύσεις στη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία

Για πρώτη φορά υπάρχει τόσο αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, ΝΟΑ, που πλέον απαλλαγμένη από τα χρέη της και με μειωμένο προσωπικό ξεκινά την εφαρμογή νέου επιχειρησιακού σχεδίου…

Για πρώτη φορά υπάρχει τόσο αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, ΝΟΑ, που πλέον απαλλαγμένη<...> από τα χρέη της και με μειωμένο προσωπικό ξεκινά την εφαρμογή νέου επιχειρησιακού σχεδίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Xρίστο Bερελή οι επενδύσεις στη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία θα φθάσουν τα 70 εκατ. ευρώ, τα οποία καταρχήν θα δοθούν από τράπεζες και στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από ιδιωτικά κεφάλαια. Στο μεταξύ, σύντομα ολοκληρώνεται και το νομοσχέδιο για τη σύσταση και λειτουργία της εταιρίας ενώ προωθείται και η πρόσληψη νέων πιλότων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σε πρόσφατη συνάντηση της επιτροπής του υπουργείου και της διοίκησης της Ένωσης Iπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών υπήρξε πλήρη συμφωνία για την απασχόληση των συνοδών στη νέα εταιρία και στις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει και η υπογραφή του πρακτικού συμφωνίας. Οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την Ένωση Xειριστών Πολιτικής Aεροπορίας, μέλη της οποίας είναι οι πιλότοι της Ολυμπιακής, ήταν άκαρπες πριν από λίγες ημέρες με αποτέλεσμα το υπουργείο Mεταφορών να θέσει σε λειτουργία εναλλακτικό σχέδιο για τη λειτουργία της νέας OA και να αρχίσει την αναζήτηση χειριστών από την αγορά.

Αναμένεται η πρόσληψη περίπου 150 πιλότων οι οποίοι θα προσληφθούν μετά από διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι στελέχη του υπουργείου τονίζουν ότι οι πιλότοι της OA θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία για να συνεργαστούν με τη νέα εταιρία καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ή να συμφωνήσουν ατομικά για την απασχόλησή τους στη νέα OA.

Ωστόσο το υπουργείο έχει αφήσει ανοικτό και το ενδεχόμενο να υπογραφεί πρακτικό συμφωνίας και με τους πιλότους σε περίπτωση που δεχθούν τους όρους απασχόλησης που έχει θέσει η επιτροπή για τη σύσταση της NOA.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024