Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΧάραξη εθνικού σχέδιο προβολής του τουρισμού και δημιουργία εταιριών marketing

Χάραξη εθνικού σχέδιο προβολής του τουρισμού και δημιουργία εταιριών marketing

Μετά την συνάντηση του με τον Νομάρχη, τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του Νομού Χαλκιδικής, στοΠοσείδι, ο υπουργός Ανάπτυξης, Aκης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε την ανάγκη χάραξης ενός εθνικού σχεδίου προβολής του τουρισμού…

Μετά την συνάντηση του με τον Νομάρχη, τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του Νομού Χαλκιδικής, στο<...> Ποσείδι, ο υπουργός Ανάπτυξης, Aκης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε την ανάγκη χάραξης ενός εθνικού σχεδίου προβολής του τουρισμού και τη δημιουργία εταιριών marketing, που θα έχουν την ευθύνη προβολής του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο υπουργός συζήτησε θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής της Χαλκιδικής, αλλά και προβλήματα όπως τα παράνομα τουριστικά καταλύματα, η υδροδότηση με τις παράνομες γεωτρήσεις, η καύση και η ταφή των απορριμμάτων και το κακοσυντηρημένο οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του νομού.

Αφού δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Χαλκιδικής σε ό,τι αφορά στην τουριστική του ανάπτυξη, ο υπουργός εξήγγειλε τη χάραξη ενός εθνικού σχεδίου προβολής του τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θέλουμε να προβάλλουμε μαζικά τον τουρισμό. Θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο προβολής του τουριστικού προϊόντος της χώρας και αυτό ετοιμάζουμε. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου προβάλλεται η λειτουργία του τουρισμού, με περιφερειακά σχέδια προβολής και με τη δημιουργία τοπικών εταιριών marketing, όπου θα συμμετέχουν οι τοπικοί και οι επιχειρηματικοί φορείς, με τη συνεργασία του κεντρικού φορέα τουρισμού, που είναι ο ΕΟΤ. Είναι η βασικότερη πρωτοβουλία που έχουμε να κάνουμε αυτήν την περίοδο. Θέλουμε την μετεξέλιξη και την αναβάθμιση της τουριστικής μας πολιτικής σε ένα ανώτερο ποιοτικό επίπεδο”.

Σχετικά με τις τουριστικές υποδομές του Νομού Χαλκιδικής ο κ. Τζοχατζόπουλος ανέφερε ότι στόχος είναι η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού έως το φθινόπωρο για συγκεκριμένες τουριστικές υποδομές στο Παλιούρι, στον Αγ. Ιωάννη, στο Αζάπικο, στο Γλαρόκαμπο και στο Ποσείδι και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας σε συνεργασία για να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη δυνατότητα προβολής του ελληνικού τουρισμού όλο τον χρόνο και σε όλο τον κόσμο μέσα από μια σύμβαση που υπεγράφη με τον Hellas Sat, τονίζοντας ότι “σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να αναδείξουμε τη μοναδικότητα της περιοχής, έναντι της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας γιατί σε τελική ανάλυση αυτοί είναι οι βασικοί μας ανταγωνιστές”.

Όσον αφορά στο θέμα της “αστεροποίησης” των ξενοδοχείων ο υπουργός επεσήμανε ότι είναι στη Βουλή η σχετική ρύθμιση, ενώ για το διαδικαστικό εξήγησε ότι ο ξενοδόχος θα “αυτοκατατάσσει” τις ξενοδοχειακές του εγκαταστάσεις με τη βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού. Συγχρόνως, τόνισε ότι, προβλέπεται ο έλεγχος από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία και με τον ΕΛΟΤ.

Σχολιάζοντας δε το ζήτημα σύστασης Τουριστικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι πρόκειται να ενοποιηθούν τα τμήματα των επιμελητηρίων που ασχολούνται με τον τουρισμό σε μια εθνική ομοσπονδία τουριστικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας τουριστικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που παίρνουν σήμα από τον ΕΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024