Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΓαστρονομικές απολαύσεις στις πτήσεις της Lufthansa

Γαστρονομικές απολαύσεις στις πτήσεις της Lufthansa

Σε μία πτήση με εδέσματα, εμπνευσμένα από την haute cuisine, προσκαλεί τους επιβάτες της Business Class, η Lufthansa τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Για οκτώ εβδομάδες, ο Star Chef της […]

Σε μία πτήση με εδέσματα, εμπνευσμένα από την haute cuisine, προσκαλεί τους επιβάτες της Business Class, η Lufthansa τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Για οκτώ εβδομάδες, ο Star Chef της Lufthansa, κ. Alfred Friedrich, θα προσφέρει<...>στους επιβάτες των μακρινών πτήσεων από Αθήνα μέσω Γερμανίας μια μοντέρνα ιδέα από τις γαλλικές-μεσογειακές λιχουδιές. Οι δημιουργίες του για την business class περιλαμβάνουν σπεσιαλιτέ, όπως φιλέτο καπνιστού σολωμού με αγγινάρες σε βινεγκρέτ από κουκουνάρια.

Ο κ. Friedrich ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την Αυστρία. Μετά από μια περίοδο ως chef de cuisine στο εστιατόριο Rezidenz Heinz Winkler στο Aschau στην περιοχή Cheimgau της άνω Βαυαρίας, κινήθηκε προς τη Φρανκφούρτη, όπου έγινε chef de cuisine στο Zarges, εστιατόριο καθιερωμένο γαστρονομικά στο διάσημο δρόμο, γνωστό ως «in der Fressgass». Αρχικά ιδρυμένο το 1959 ως χασάπικο, to Zarges λειτουργεί ακόμα ως οικογενειακή επιχείρηση. Διακοσμημένο σε Γαλλικό στυλ 18ου αιώνα, το gourmet κατάστημα σήμερα εκτείνεται σε τρεις ορόφους που περιλαμβάνουν εστιατόριο, bistro, μπαρ, cafe και φυσικά το χασάπικο. Ο Alfred Friedrich είναι οπαδός της δημιουργικής και «προσγειωμένης» μαγειρικής. Δίνει σημασία στους ακριβείς χρόνους μαγειρέματος, χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερα υλικά και προσπα-θεί πάντα για τη μαγειρική τελειότητα, για αυτό και ο οδηγός Gault Millau του απένειμε 18 στους 20 πόντους, που τον κάνουν έναν από τους καλύτερους chefs στη Γερμανία.

Νέες γαστρονομικές δημιουργίες στις διαδρομές από τις Η.Π.Α στη Γερμανία

Από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, ο Karlheinz Hauser θα εξασφαλίσει τη μαγειρική ευημερία στους επιβάτες της Business Class, ταξιδεύοντας από Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης ή Μονάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόνος πασπαλισμένος με πιπέρι και σουσάμι σε στρώμα από ραδίκια, αβοκάντο και σόγια και τηγανισμένα ψάρια σε στυλ Αμβούργου με μανιτάρια, πατάτες φούρνου και σάλτσα μουστάρδας είναι μόνο δύο από τα παραδείγματα των πιο εύγευστων δημιουργιών του.

Ο Hauser ανακάλυψε την αγάπη του για το μαγείρεμα στην ηλικία των έξι. Τελικά, το χόμπι του έγινε απασχόληση και οι μαγειρικές δεξιότητές του έχουν πλέον αναγνωριστεί δεόντως. Έχει κερδίσει τα υψηλότερα βραβεία, εκ των οποίων τα οκτώ είναι «Πέντε Αστέρων Διαμαντέ-νια Βραβεία». Έως το 2002, ο Hauser ήταν chef de cuisine στο διάσημο ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου. Από τότε είναι chef de cuisine στο Sullberg στο Αμβούργο, το οποίο στεγάζει επίσης το gourmet εστιατόριο “Seven Seas”. Το Sullberg καθιερώθηκε περίπου στα 1900. Ακόμη και τότε, η μαγευτική θέση του με θέα τον ποταμό Elbe το έκανε δημοφιλή προορισμό για τους ημερήσιους εκδρομείς και αποδείχτηκε έμπνευση για πολλούς ποιητές και ζωγράφους.

Πρόγραμμα Star Chef της Lufthansa

Από τον Ιανουάριο του 2000, η Lufthansa έχει ταξιδέψει τους επιβάτες της Business Class σε υψηλά γαστρονομικά επίπεδα. Ευφάνταστα μενού, δημιουργημένα από κορυφαίους αρχιμάγειρες παγκοσμίως, κάνουν κάθε πτήση της Lufthansa μια αληθινά ξεχωριστή εμπειρία. Μέχρι σήμερα, διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Hara Harald Wohlfahrt (Baiersbronn), Dieter Muller (Bergisch Gladbach), Frank Zlomke (Paarl, Νότια Αφρική), Daniel Boulud (Νέα Υόρκη) and Paul Bocuse (Λυόν) έχουν αναγνωριστεί ως «Star Chefs» της Lufthansa. Επιπλέον, από την αρχή του 2005, διεθνώς αναγνωρισμένοι αρχιμάγειρες έχουν δημιουργήσει ξεχωριστά μενού σε επιλεγμένες μακρινές πτήσεις με ανταπόκριση τη Γερμανία, ώστε να αντανακλά τις μαγειρικές γεύσεις και παραδόσεις των αντίστοιχων προορισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024