Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςH Adria Airways και η Croatia Airlines στην Star Alliance

H Adria Airways και η Croatia Airlines στην Star Alliance

Σε τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε η υπογραφή συμβολαίου μεταξύ της Adria Airways και της Croatia Airlines με την αεροπορική συμμαχία Star Alliance, προκειμένου […]

Σε τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε η υπογραφή συμβολαίου μεταξύ<...> της Adria Airways και της Croatia Airlines με την αεροπορική συμμαχία Star Alliance, προκειμένου οι δύο αεροπορικές εταιρίες να γίνουν επίσημα τοπικά μέλη, σε τελετή που θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2004.

Μάλιστα, η Star Alliance με την νέα αυτή συνεργασία, θα καταφέρει να επεκτείνει το δίκτυο της τόσο βόρεια όσο και δυτικά της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό ρόλο της αεροπορικής συμμαχίας στο μέλλον των Ευρωπαϊκών χωρών – μελών. Η Star Alliance προσφέρει ήδη 1750 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 21 προορισμούς των Ευρωπαϊκών χωρών, που εντάχτηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις τον περασμένο Μάιο.

Το σημαντικότερο είναι ότι από αυτή την συμμαχία, οι πελάτες των Adria Airways και Croatia Airlines θα ωφεληθούν αισθητά από το παγκόσμιο δίκτυο υπηρεσιών, που προσφέρει η Star Alliance στα μέλη της. Επιπλέον, οι επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιριών θα αποκομίσουν τα οφέλη, που προσφέρει η συμμαχία στα μέλη της / εταιρίες της, όπως είναι γρήγορο check-in, αναγνώριση πελάτη, πρόσβαση στα σαλόνια της συμμαχίας, και τα προνόμια του προγράμματος frequent flyer.

“Με την ένταξη των Adria Airways και Croatia Airlines στην συμμαχία, μας δίνεται η δυνατότητα να πολλαπλασιάσουμε τις δυνατότητες επιλογών των ταξιδιωτών μας, καθώς επεκτείνεται έτσι το δίκτυο προσφορών μας” δήλωσε ο CEO της Star Alliance κ. Jaan Albrecht.

Να σημειωθεί, ωστόσο ότι τα καινούργια μέλη, εκτός από τον βασικά προσόντα, που θα πρέπει να διαθέτουν για την ένταξη τους στη συμμαχία, θα πρέπει ωστόσο να χορηγηθούν από ένα υπάρχον μέλος, ώστε να γίνει ευκολότερη και γρηγορότερη η ενσωμάτωση τους στην συμμαχία. Ενώ, το μέλος, που θα αναλάβει την χορηγία της νέας εταιρίας θα εκπροσωπεί την εταιρία στην συμμαχία. Στην περίπτωση, όμως των Adria Airways και των Croatia Airlines, η μακρόχρονη συνεργασία τους με την Lufthansa επιβεβαιώνουν την υπευθυνότητα των εταιριών. Για παράδειγμα, η Lufthansa έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ένταξη των πτητικών προγραμμάτων των δύο εταιριών στο πρόγραμμα της Lufthansa το `Miles & More`.

Αυτό ήταν μια σημαντική ενέργεια, προκειμένου να διαβεβαιωθεί ότι οι νομικές διαδικασίες και οφέλη της συμμαχίας Star Alliance μπορούν να υιοθετηθούν και μεταδοθούν στις δύο εταιρίες.

Επιπλέον η Lufthansa συνεργάζεται στενά με τις αρχές του αεροδρομίου, τόσο της Κροατίας, όσο και της Σλοβενίας, ώστε να μπορέσει να διασφαλίσει την σωστή παροχή του check-in στους πελάτες.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που μετά από την επιτυχή και μακρόχρονη διμερή συνεργασία, τόσο με την Adria Airways όσο και με την Croatia Airlines, τώρα παρέχεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε πιο καρποφόρα και πολύπλευρη συνεργασία με τις συγκεκριμένες εταιρίες, στα πλαίσια πάντα της αεροπορικής συμμαχίας, που προσφέρει η Star Alliance” δήλωσε ο κ. Wolfgang Mayrhuber, εντεταλμένος πρόεδρος και CEO της Deutsche Lufthansa AG. Ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι “αυτά είναι καλά νέα για τους ταξιδιώτες των συγκεκριμένων χωρών, καθώς οι περιοχές αυτές θα αποκτήσουν διασύνδεση με το όλο παγκόσμιο δίκτυο υπηρεσιών, που προσφέρει η Star Alliance στις εταιρίες – μέλη της”.

Η Adria Airways, ο διεθνής αερομεταφορέας της Σλοβενίας έχει εμπειρία 43 ετών στην πραγματοποίηση πτήσεων τύπου τσάρτερ και ρύθμισης της εναέριας κυκλοφορίας. Σήμερα, η πλειονότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Adria Airways αφορούν στις προγραμματισμένες πτήσεις, από τις οποίες οι 180 την εβδομάδα συνδέουν την Λιθουανία με περισσότερους από 20 βασικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

“Σαν μέλη της συμμαχίας, είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα πιο διευρυμένο δίκτυο υπηρεσιών παγκοσμίως, προσφέροντας παράλληλα και περισσότερα οφέλη στους πελάτες μας. Αυτή η νέα πραγματικότητα θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστική μας θέση στην αγορά” λέει ο πρόεδρος της Adria Airways Dr. Branko Lucovnik.

H Croatia Airlines, ο διεθνής αερομεταφορέας της Κροατίας λειτουργεί με το σημερινό της όνομα από το 1990. Και, επίσης, επιχειρηματικός της σκοπός είναι η πραγματοποίηση προγραμματισμένων πτήσεων, καθώς διαθέτει ήδη 11 αεροσκάφη στο δυναμικό της, ενώ εκτελεί 430 πτήσεις εβδομαδιαίως εξυπηρετώντας 26 Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

“Το να καταφέρεις να γίνεις μέλος της αεροπορικής συμμαχίας είναι τρανή απόδειξη της επιτυχούς ανάπτυξης της νέας αεροπορικής εταιρίας, ειδικά φέτος, που γιορτάζουμε την 15 επέτειο της εταιρίας μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι πολύ σύντομα οι πελάτες μας θα αναγνωρίσουν και θα εκμεταλλευτούν κατάλληλα τις νέες δυνατότητες, που προσφέρει μία τέτοιου είδους συμμαχία είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και CEO της Croatia Airlines κ. Ivan Misetic.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024