Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ British Airways προτιμά τις ακυρώσεις αντί των ένοπλων φρουρών στις πτήσεις της

Η British Airways προτιμά τις ακυρώσεις αντί των ένοπλων φρουρών στις πτήσεις της

Η βρετανική αεροπορική εταιρία British Airways θα προτιμούσε να ματαιώσει τις πτήσεις της για τις ΗΠΑ παρά να αναγκαστεί να επιβιβάζει στα αεροσκάφη της ένοπλους πράκτορες, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά […]

Η βρετανική αεροπορική εταιρία British Airways θα προτιμούσε να ματαιώσει τις πτήσεις της για τις ΗΠΑ παρά να αναγκαστεί<...> να επιβιβάζει στα αεροσκάφη της ένοπλους πράκτορες, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Observer.

Η εταιρία «δεν θα εκτελούσε καμία πτήση αν δεν ήταν εντελώς σίγουρη για την ασφάλειά της» αναφέρεται σε εσωτερικό υπόμνημα του διευθυντή εκμετάλλευσης της ΒΑ, Μάικ Στριτ, ένα αντίγραφο του οποίου έχει στην κατοχή της η εφημερίδα.

«Αν υπάρχει κάποια πληροφορία που αφορά την ασφάλεια μιας συγκεκριμένης πτήσης και έχουμε λόγο να ανησυχούμε, τότε δεν θα εκτελέσουμε αυτήν την πτήση. Αυτή είναι η πολιτική μας, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα της κυβέρνησης να τοποθετήσει ένοπλους αστυνομικούς», προστίθεται στο υπόμνημα.

Ανάλογη στάση αναμένεται να τηρήσουν και οι άλλες βρετανικές αεροπορικές εταιρίες που εκτελούν πτήσεις για τις ΗΠΑ Virgin Atlantic και BMI British Midland. «Πιστεύουμε ότι δεν θ` ανέβουν ποτέ στα βρετανικά αεροπλάνα ένοπλοι πράκτορες» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ένωσης Πιλότων των βρετανικών αεροπορικών εταιριών (BALPA).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τομ Ριτζ, με ντιρεκτίβα του την περασμένη εβδομάδα ζητά από τις ξένες αεροπορικές εταιρίες να τοποθετούν ένοπλους αστυνομικούς στα αεροσκάφη που οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι αποτελούν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης, μέτρο το οποίο υποστηρίχθηκε και από τη βρετανική κυβέρνηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024