Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκινάνε οι διαπραγματεύσεις για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Συστάθηκε χθες η Διυπουργική Eπιτροπή και ο σύμβουλος της κυβέρνησης Credit Suisse First Boston (CSFB )ξεκινά τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της OA, με τον προτιμητέο υποψήφιο, την εταιρία AXON […]

Συστάθηκε χθες η Διυπουργική Eπιτροπή και ο σύμβουλος της κυβέρνησης Credit Suisse First Boston (CSFB )ξεκινά τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της OA<.><...>, με τον προτιμητέο υποψήφιο, την εταιρία AXON Airlines του ομίλου Λιακουνάκου. Οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν άμεσα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε 35 εργάσιμες ημέρες.

Παράλληλα, η CSFB θα έχει επαφές και με τους άλλους δυο ενδιαφερόμενους ομίλους (Kυπριακές Aερογραμμές και IAS) για τη βελτίωση των όρων των δεσμευτικών προσφορών. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την Olympic Catering, μιας και κανένας από του υποψηφίους επενδυτές για την ΟΑ δεν έδειξε ενδιαφέρον για την αγορά της.

Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η προσφορά της κοινοπραξίας ΑΧΟΝ Airlines, η οποία πήρε τελικά 17 βαθμούς. Ακολουθεί η προσφορά των Κυπριακών Αερογραμμών με 14 βαθμούς, ενώ τρίτη με εννέα βαθμούς είναι η προσφορά των Αυστραλών επιχειρηματιών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΧΟΝ Αirlines προσφέρει 100 εκατ. ευρώ για το 51% των μετοχών της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> και ζητά από το Δημόσιο να διαθέσει από την πλευρά του, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΑ, άλλα 96 εκατ. ευρώ.

Για την ανάπτυξη του εθνικού αερομεταφορέα, η ΑΧΟΝ δεσμεύεται να διαθέσει άλλα 100 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι και το Δημόσιο θα καταβάλει από την πλευρά του επιπλέον 96 εκατ. ευρώ. Επίσης, η ΑΧΟΝ είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει την εταιρεία παθητικού της ΟΑ με το ποσό των 135 εκατ. ευρώ μέσα σε διάστημα δέκα χρόνων.

Εκπρόσωπος του υπουργείου σε αυτές τις διαπραγματεύσεις θα είναι ο κ. Ριζομυλιώτης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024