Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε εξέλιξη οι μελέτες για γκολφ Αφάντου και θεματικό πάρκο Αναβύσσου – Μετά το Σεπτέμβριο οι υπογραφές για τις ακτές

Σε εξέλιξη οι μελέτες για γκολφ Αφάντου και θεματικό πάρκο Αναβύσσου – Μετά το Σεπτέμβριο οι υπογραφές για τις ακτές

Ολοκληρώνεται οι μελέτες για την ανάπτυξη του Γκολφ Αφάντου Ρόδου από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (ΕΤΑ) όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αναστάσιος Χωμενίδης. […]

Ολοκληρώνεται οι μελέτες για την ανάπτυξη του Γκολφ Αφάντου Ρόδου από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.<...> (ΕΤΑ<.>) όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αναστάσιος Χωμενίδης.

Η παρουσίασή τους θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου στη Ρόδο σε σχετική επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη οπότε και θα αρχίσουν οι διαδικασίες εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος μέσω διεθνούς διαγωνισμού, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2001. Ο κ. Χωμενίδης διευκρίνισε ότι η μελέτη αξιοποίησης αφορά την έκταση και τα κτίσματα στην παραπάνω έκταση, την παραλία Τσαμπίκας και τα Λουτρά Καλλιθέας. Η σχετική σύμβαση παραχώρησης στους επενδυτές θα έχει διάρκεια πάνω από 25 χρόνια.

Οι αντίστοιχες αναπτυξιακές μελέτες για την αξιοποίηση της έκτασης του ΕΟΤ στην Ανάβυσσο Αττικής θα παραδοθούν φέτος το Σεπτέμβριο. Η περιοχή προορίζεται για θεματικό πάρκο και ήδη η διοίκηση της ΕΤΑ έχει καλέσει τις επόμενες μέρες για επιτόπια παρουσίαση και διερευνητικές επαφές με εκπροσώπους ιταλικών θεματικών πάρκων και του γαλλικού πάρκου "Αστερίξ".

Όσον αφορά τις ακτές του ΕΟΤ στην Αττική, ο κ. Χωμενίδης έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις με τα ανάδοχα κοινοπρακτικά σχήματα, που όμως θα αναλάβουν την αξιοποίηση των ακτών μετά το Σεπτέμβριο, καθώς κρίθηκε σκόπιμα, για να μην υπάρξει αναταραχή εν μέσω της τουριστικής περιόδου, η "αλλαγή φρουράς" να γίνει τότε. Εκτός απροόπτου οι οριστικοί ανάδοχοι θα είναι αυτοί ακριβώς που προ εβδομάδων ανακοινώθηκαν ως προσωρινοί και με τους οποίους όλο αυτό τον καιρό γίνονται από την ΕΤΑ διαπραγματεύσεις για βελτίωση και εξειδίκευση των προσφορών τους.

Όσον αφορά το Γαζί Ηρακλείου η ΕΤΑ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Γαζίου Ηρακλείου θα φροντίσει για την ανάπλαση της ακτής του. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο την τουριστική ενίσχυση περιοχών που υφίστανται περιβαλλοντική επιβάρυνση από εγκαταστάσεις υποδομών (στο Γαζί είναι τοποθετημένες οι γεννήτριες που παρέχουν στο νησί πρόσθετο ρεύμα λόγω της αυξημένης τουριστικής ζήτησης το καλοκαίρι).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024