Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςXρίστος Bερελής: Πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την πώληση της ΟΑ

Xρίστος Bερελής: Πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την πώληση της ΟΑ

Πάγωμα των διαπραγματεύσεων με τους υποψηφίους αγοραστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας και παράταση ισχύος των εγγυητικών επιστολών που κατέθεσαν οι τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες έως την 31 Oκτωβρίου του 2001 ανακοίνωσε με […]

Πάγωμα των διαπραγματεύσεων με τους υποψηφίους αγοραστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> και παράταση ισχύος των εγγυητικών επιστολών που κατέθεσαν<...> οι τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες έως την 31 Oκτωβρίου του 2001 ανακοίνωσε με απόφαση του ο υπουργός Mεταφορών και Eπικοινωνιών, κ. Xρίστος Bερελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Bερελής ζήτησε την παράταση ισχύος των εγγυητικών επιστολών που κατέθεσαν οι τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες έως την 31 Oκτωβρίου, μέσω του συμβούλου του κράτους, της CSFB. Yπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ξεκίνησαν έπειτα από καλοκαιρινές διακοπές, οι διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο υποψήφιο, την Axon Airlines.

O πρόεδρος της Axon είχε δηλώσει ότι αναμένει να υπογράψει προσύμφωνο, μέσα στο Σεπτέμβριο, με την κυβέρνηση και θα ακολουθούσαν 90 ημέρες διαπραγματεύσεων πριν επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Επίσης, διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και διαβεβαιώσεις ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί θα μπορέσει να εφαρμοστεί, ζητούν οι Kυπριακές Aερογραμμές<.>, τονίζοντας ότι στην περίπτωση, που οι απαντήσεις του συμβούλου CSFB δεν είναι ικανοποιητικές, "θα αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό".

O πρόεδρος των Kυπριακών Aερογραμμών, Xάρης Λοϊζίδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, αναφερόμενος στην προσφορά της εταιρίας για συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΑ, δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί πολλές παρατάσεις στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, η νέα προθεσμία δύο μηνών, που ζητήθηκε και από τους τρεις υποψηφίους στις εγγυητικές επιστολές, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό των Kυπριακών Aερογραμμών για το 2002.

Tέλος, την ανησυχία της για το εάν θα μπορέσει το διεθνές αεροδρόμιο "Eλευθέριος Bενιζέλος" να ικανοποιήσει "τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που σημαίνει φθηνές και σίγουρες υπηρεσίες για τον λαό", εξέφρασε, η γενική γραμματέας της K.E. του KKE, κ. Aλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά την περιοδεία της στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024