Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑκύρωση εκατοντάδων πτήσεων της Lufthansa στην Ευρώπη λόγω απεργίας
Αερομεταφορές

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων της Lufthansa στην Ευρώπη λόγω απεργίας

Σχεδόν 700 πτήσεις της Lufthansa ακυρώθηκαν την Πέμπτη λόγω των προειδοποιητικών απεργιών εργαζομένων στην εταιρεία.

Η Lufthansa ακύρωσε σήμερα σχεδόν 700 πτήσεις για Ευρώπη, λόγω της προειδοποιητικής απεργίας του προσωπικού εδάφους της στα γερμανικά αεροδρόμια κι ενώ διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τις αποδοχές των εργαζομένων.

Τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, οι δύο κύριοι κόμβοι της Lufthansa, πλήττονται από την απεργία που οργανώνει το συνδικάτο εργαζομένων Verdi, όπως και τα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Lufthansa αποφάσισε να ακυρώσει σήμερα σχεδόν όλες τις πτήσεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη από τις 05.00 έως τις 12.00 τοπική ώρα (06.00 -13.00 ώρα Ελλάδος) στα αεροδρόμια όπου έχει προκηρυχθεί η προειδοποιητική απεργία. Ωστόσο οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

“Καθώς η απεργία ήταν προγραμματισμένη, οι επιβάτες μπόρεσαν να ρυθμίσουν τις μετακινήσεις τους και δεν υπάρχουν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi, Gerold Schaub.

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση της εταιρίας πριν από την έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών για τα μισθολογικά αιτήματα την Παρασκευή αλλά και για να καταδείξουν την αντίθεσή τους στην προαναγγελία για περικοπή 700ιων συνδέσεων σε διάφορους προορισμούς σε Γερμανία και Ευρώπη.

Στις διαπραγματεύσεις που άρχισαν τον περασμένο μήνα το συνδικάτο διεκδικεί αύξηση των αποδοχών 5,2% σε 12 μήνες για τους σχεδόν 33.000 υπαλλήλους του προσωπικού εδάφους στη Γερμανία και ζητεί εργασιακές εγγυήσεις από την εταιρία, όπως προστασία κατά των απολύσεων.

Σημειώνεται ότι πρόθεση της Lufthansa είναι να παγώσει τους μισθούς και να ζητήσει από τους εργαζόμενους να εργάζονται μια ώρα επιπλέον την εβδομάδα, ώστε να βοηθήσουν την εταιρεία να παραμένει ανταγωνιστική στην αγορά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024