Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΈγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμών από το προσωπικό της εταιρείας
Αεροπορικές εταιρείες

Έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμών από το προσωπικό της εταιρείας

Με την έγκριση της συμφωνίας δίδεται στους εργαζόμενους χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας για να δηλώσουν ποιοι επιθυμούν να αποχωρήσουν εθελοντικά από την αεροπορική εταιρεία.

Με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων μελών του προσωπικού των Κυπριακών Αερογραμμών εγκρίθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Η συμφωνία προνοεί μεταξύ άλλων την αποχώρηση 490 υπαλλήλων, δηλαδή του 45% του προσωπικού, κλιμακωτή μείωση μισθών και μείωση του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών στα έξι αεροσκάφη. Στην τελική ψηφοφορία πήραν μέρος λιγότεροι από 130 εργαζόμενοι, από τους οποίους 98 τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας, 4 εναντίον και 25 απέσχαν.

Με την έγκριση της συμφωνίας δίδεται στους εργαζόμενους χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας για να δηλώσουν ποιοι επιθυμούν να αποχωρήσουν εθελοντικά από την εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, καταγγελίες κατά της Διεύθυνσης και Διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών, για μεθοδεύσεις κατά την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας που οδηγεί εν τέλει σε ναρκοθέτησή του, διατυπώνει η Πανκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ).

Στην ανακοίνωσή της εκφράζει έντονες ανησυχίες για την κατάσταση και διερωτάται γιατί δεν ανατέθηκε ακόμα η εφαρμογή και υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης στους ξένους εμπειρογνώμονες, όπως αυτό προβλέπεται στο Σχέδιο και όπως συμφωνήθηκε από την Κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους.

Η ΠΑΣΥΠΙ θεωρεί ότι οι εξελίξεις αυτές “ναρκοθετούν και καθυστερούν την υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης με μεγάλες επιπτώσεις πάνω στην εταιρεία” σε μια περίοδο κατά την οποία θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών.

Για ύστατη φορά, η ΠΑΣΥΠΙ καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει και να επιβάλει στη Διοίκηση και στη Διεύθυνση της εταιρείας να παραδώσουν τις αρμοδιότητες εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης στους ξένους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία για να προωθήσουν την επιτυχή εφαρμογή του. Η ΠΑΣΥΠΙ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις όποιες καθυστερήσεις, στρεβλώσεις και παραλείψεις σημειωθούν και οι οποίες απειλούν την προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024