Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΦόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα με μορφή σαμποτάζ στην Air France
Αεροπορικές εταιρείες

Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα με μορφή σαμποτάζ στην Air France

Σαμποτάζ διάφορων βαθμίδων σοβαρότητας, από βλάβες σε μηχανικά και ηλεκτρολογικά μέρη των αεροσκαφών έως γκράφιτι 'Alahu akbar' πάνω στα αεροσκάφη και άρνηση συνεργασίας με καπετάνιο αεροπλάνου επειδή είναι γυναίκα, αντιμετωπίζει ο γαλλικός αερομεταφορέας.

Η Air France έχει υποστεί μια σειρά από ανησυχητικές απόπειρες σαμποτάζ στα αεροπλάνα της, προφανώς από ριζοσπαστικοποιημένα άτομα που αποτελούν προσωπικό εδάφους – συμπεριλαμβανομένων και μιας προσπάθειας αποκοπής της επικοινωνίας μεταξύ πιλοτηρίου και μηχανών – σύμφωνα με γαλλικές εκθέσεις.

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν κρύβουν την ανησυχία τους μετά από μια σειρά γεγονότων που αφορούν σε αεροπλάνα του γαλλικού αερομεταφορέα, που απογειώνονται από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα “Le Canard enchaine”.

“Έχουμε σημειώσει πολλές’ ανωμαλίες’ λίγο πριν την απογείωση εμπορικών πτήσεων”, δήλωσε στην εφημερίδα μια γαλλική πηγή πληροφοριών. “Φαίνονται να είναι απόπειρες σαμποτάζ”, αναφέρει η πηγή, προσθέτοντας ότι “δέκα άτομα βρίσκονται υπό επιτήρηση” στην εταιρεία.

“Το πιο ανησυχητικό”, ανέφερε η εφημερίδα, “ήταν μια προφανής προσπάθεια να απενεργοποιηθεί το ‘ρελέ κινητήρα’, που συνδέει το πιλοτήριο με τις μηχανές σε διάφορα επίπεδα. Ευτυχώς οι πιλότοι εντόπισαν το πρόβλημα μετά από συναγερμό που ενεργοποιήθηκε κατά διάρκεια των ελέγχων ρουτίνας πριν απογειωθούν”.

Σύμφωνα με την “Le Canard”, η έρευνα των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών τους οδήγησε γρήγορα σε έναν ύποπτο σαμποτέρ – έναν Γάλλο εργαζόμενο και Μουσουλμάνο, που “εξαφανίστηκε” στην Υεμένη λίγο πριν τον εντοπίσουν. Η σύζυγός του συνεχίζει να διευθύνει ένα μουσουλμανικό σχολείο κοντά στο Orly, το άλλο κύριο αεροδρόμιο του Παρισιού.

Δύο άλλοι υπάλληλοι, γνωστοί του φυγά (αφού απολύθηκε ερήμην του) είναι ύποπτοι για σαμποτάζ στις τσουλήθρες διαφυγής αεροσκάφους, σε ένα υπόστεγο συντήρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν στην κατάσταση μισθοδοσίας της Air France, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Σε πιο “χαμηλό επίπεδο” περιστατικών δολιοφθοράς, σε περίπου 40 αεροπλάνα βρέθηκε να αναγράφεται “Alahu akbar” (Ο Θεός είναι μεγάλος) στο πορτάκι του ρεζερβουάρ, με τον πιλότο ενός από αυτά να αρνείται να απογειωθεί, όταν εντόπισε το γκράφιτι.

Άλλα περιστατικά περιλαμβάνουν ένα μέλος του προσωπικού εδάφους (αεροδιαδρόμου) ο οποίος αρνήθηκε να οδηγήσει ένα αεροπλάνο σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου τον περασμένο Αύγουστο, με το σκεπτικό ότι “ο πιλότος ήταν γυναίκα”.

Σε ένα άλλο, η Air France ανακάλυψε ότι το Ισραήλ είχε σβηστεί από τον χάρτη διαδρομής πτήσης που προβαλλόταν στις οθόνες των επιβατών, σε πτήση από το Λος Άντζελες στο Τελ Αβίβ μέσω Παρισιού και αντικαταστάθηκε από την ένδειξη “Λωρίδα της Γάζας”. Σε ένα άλλο περιστατικό, το Μαρόκο είχε αντικατασταθεί από την ονομασία “Χαλιφάτο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024