Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI καθηλώνει το στόλο των Boeing 737 Max 8 που διαθέτει
Αερομεταφορές

Η TUI καθηλώνει το στόλο των Boeing 737 Max 8 που διαθέτει

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου διακόπτει οποιαδήποτε πτήσεις μεταφοράς επιβατών από οποιονδήποτε αερομεταφορέα που φθάνει, αναχωρεί ή διέρχεται από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, με αεροσκάφος Boeing 737 Max 8.

Την απόφαση απαγόρευσης πτήσεων αεροσκαφών τύπου Boeing 737 Max 8 από και προς αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και πτήσεων του συγκεκριμένου αεροσκάφους πάνω από την επικράτεια της χώρας, ανακοίνωσε η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ύστερα από το αεροπορικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η προληπτική απαγόρευση θα ισχύει μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας.

Ακόμη, η βρετανική εταιρεία ταξιδίων TUI ανακοίνωσε ότι καθηλώνει το σύνολο του στόλου των συγκεκριμένων αεροσκαφών που διαθέτει. Σημειώνεται ότι ο στόλος των αεροσκαφών της TUI πετά σε 180 χώρες. Σημειώνεται ότι το ίδιο αποφάσιαν να κάνουν και η Norwegian και η Turkish Airlines.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (CAA) και η TUI έχουν αντιστρέψει τη θέση τους απέναντι στα συγκεκριμένα αεροπλάνα, καθώς σε προηγούμενες δηλώσεις τους ανέφεραν ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά μετά τη συντριβή.

Εκπρόσωπος της CAA δήλωσε: “Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ωστόσο, καθώς δεν έχουμε επί του παρόντος επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα στοιχείων πτήσης, έχουμε, ως προληπτικό μέτρο, εκδώσει οδηγία για τη διακοπή οποιαδήποτε πτήσεις μεταφοράς επιβατών από οποιονδήποτε αερομεταφορέα που φθάνει, αναχωρεί ή διέρχεται από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η οδηγία για την ασφάλεια της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα τεθεί σε ισχύ μέχρι νεοτέρας. Παραμένουμε σε στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) και τις ρυθμιστικές αρχές του κλάδου παγκοσμίως”.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 και στα ελληνικά αεροδρόμια μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δυο παραπάνω μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των πτήσεων και  εναρμονισμένη πλήρως  με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμούς,  μετά και τη σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) απαγόρευσε από της 12ης Μαρτίου 2019 και ώρα 21:00 τις πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο. Προς ενημέρωση του κοινού δηλώνουμε ότι δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που να διαθέτει στο στόλο της αεροσκάφη των εν λόγω τύπων”.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, από χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024