Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτους 44 έφτασαν οι νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ataturk
Τρομοκρατία

Στους 44 έφτασαν οι νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ataturk

Από τα 44 άτομα που έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την επίθεση οι 19 είναι ξένοι υπήκοοι, ενώ έχουν ήδη γίνει 13 συλλήψεις. Ρώσος, Ουζμπέκος και Κιργίσιος οι δράστες, που εισλήλθαν στην Τουρκία, προερχόμενοι από τη Ράκκα της Συρίας.

H τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 13 υπόπτων, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 44 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε, μετά τον θάνατο ενός εκ των 260 τραυματιών την περασμένη Τρίτη το βράδυ και διέπραξαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, που είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με την Άγκυρα, να συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αερολιμένα προτού πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι βομβιστές προέρχονταν “από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν”.

Εκ των 44 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την επίθεση, οι 19 είναι ξένοι υπήκοοι, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Efkan Ala κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4 αλλοδαποί, έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών. Η αστυνομία προχώρησε σήμερα στις συλλήψεις αυτές κατά τη διάρκεια εφόδων που πραγματοποίησε σε 16 τοποθεσίες στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024