Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει τη σύμβαση δανειοδότησης του νέου αεροδρομίου Καστελίου
Αεροδρόμια

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει τη σύμβαση δανειοδότησης του νέου αεροδρομίου Καστελίου

Την κατάθεση της σύμβασης είχαν ζητήσει για δεύτερη φορά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης και ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκ νέου, δεύτερη άρνηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να καταθέσει στη Βουλή τη σύμβαση δανειοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου που δεσμεύει την έκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” για την χρηματοδότηση μέρους του αεροδρομίου Καστελλίου.

Την κατάθεση της σύμβασης είχαν ζητήσει για δεύτερη φορά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης και ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος, με σκοπό να γίνουν γνωστοί οι όροι του δανείου που σύναψε η Κυβέρνηση της ΝΔ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δεσμεύοντας την έκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”. “Ο καθ’ύλην αρμόδιος υπουργός όμως, περιφρονώντας όπως και στην πρώτη φορά την Κοινοβουλευτική διαδικασία, αρνήθηκε να καταθέσει τη σύμβαση, τις εκθέσεις και τα σχετικά υπομνήματα που τη συνοδεύουν, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τους όρους που αυτή περιλαμβάνει”, λένε οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Για δεύτερη φορά ο κ. Καραμανλής περιφρονεί το Κοινοβούλιο και συμπεριφέρεται με τρόπο που προσβάλει το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και τον θεσμό του Κοινοβουλευτικού ελέγχου” αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μαμουλάκης, τονίζοντας: “Η αλαζονική αυτή συμπεριφορά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Και αν νομίζει ότι με την απαξίωση, θα αποφύγει τον έλεγχο, πλανάται. Οφείλει να ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης, οφείλει να δώσει απαντήσεις:

1. Τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση στην περιοχή του αεροδρομίου Ηρακλείου ‘Νίκος Καζαντζάκης’;
2. Αν καθυστερήσει η μελετητική ωρίμανση της όποιας εκμετάλλευσης, θα διακοπεί το έργο του νέου αεροδρομίου Καστελλίου;
3. Με ποιόν τρόπο επιδιώκει η Κυβέρνηση να εμπλέξει τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού και της πόλης, στο έργο της ανάπλασης της περιοχής του αεροδρομίου ‘Νίκος Καζαντζάκης’;
4. Γιατί επιλέγει η Κυβέρνηση την αδιαφανή διαδικασία των συμβάσεων καινοτομίας, όταν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δίνει λύσεις που υπηρετούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία;

Καλούμε τον κ. Καραμανλή έστω και εκ των υστέρων, να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα. Καλούμε τους βουλευτές Ηρακλείου της ΝΔ να δώσουν εξηγήσεις. Αλλιώς, θα παραμείνουν υπόλογοι έναντι των πολιτών και των φορέων του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023