Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤίτλοι τέλους για την Flybmi, κατηγορεί το Brexit για την πτώχευσή της
Αεροπορικές εταιρείες

Τίτλοι τέλους για την Flybmi, κατηγορεί το Brexit για την πτώχευσή της

Η απόφαση για Brexit προκαλεί αταράξεις στις βρετανικές αεροπορικές, καθώς η flybmi κήρυξε πτώχευση, αναφέροντας ότι 'επλήγη 'από την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ να αποκλείσει τις βρετανικές αεροπορικές από την πλήρη συμμετοχή τους στο σύστημα εμπορίας εκπομπών' και την αδυναμία της να εξασφαλίσει συμβόλαια πτήσης στην Ευρώπη.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία με έδρα τα East Midlands, British Midland Regional Limited, η οποία λειτουργούσε ως flybmi, ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει τις δραστηριότητές της και υποβάλλει αίτηση για διοίκηση. Η Flybmi διαθέτει 17 περιφερειακά τζετ σε δρομολόγια προς 25 ευρωπαϊκές πόλεις.

Όλες οι πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί. Οι πελάτες που πραγματοποίησαν απευθείας κράτηση με το flybmi πρέπει να επικοινωνήσουν με την εκδότρια εταιρεία της κάρτας πληρωμής τους για να λάβουν επιστροφή χρημάτων, για πτήσεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη. Οι πελάτες που έχουν κλείσει πτήσεις flybmi μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου ή κάποιας από τις αεροπορικές εταιρείες συνεργατών της flybmi συνιστάται να επικοινωνήσουν με τον πράκτορα ή την αεροπορική εταιρεία τους για λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους. Οι πελάτες που έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον παροχέα ασφάλισης ταξιδιών, για να διαπιστώσουν εάν μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα για ακυρωμένες πτήσεις και τη διαδικασία γι’αυτό.

Εκπρόσωπος της flybmi δήλωσε: “Με βαριά καρδιά κάναμε αυτήν την αναπόφευκτη ανακοίνωση σήμερα. Η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων αυξήσεων στο κόστος καυσίμων και άνθρακα, οι οποίες απορρέουν από την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ να αποκλείσει τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες από την πλήρη συμμετοχή τους στο σύστημα εμπορίας εκπομπών. Αυτά τα ζητήματα υπονόμευσαν τις προσπάθειες να περάσει η αεροπορική εταιρεία σε κερδοφορία. Οι σημερινές εμπορικές συναλλαγές και οι μελλοντικές μας προοπτικές επηρεάστηκαν επίσης σοβαρά από την αβεβαιότητα που δημιουργείται από τη διαδικασία του Brexit, η οποία οδήγησε σε αδυναμία μας να εξασφαλίσουμε πολύτιμα συμβόλαια πτήσης στην Ευρώπη και στην έλλειψη εμπιστοσύνης, όσον αφορά στην ικανότητα της bmi να συνεχίσει να ταξιδεύει μεταξύ ευρωπαϊκών προορισμών. Επιπλέον, η κατάστασή μας αντικατοπτρίζει ευρύτερες δυσκολίες στην περιφερειακή αεροπορική βιομηχανία, οι οποίες είναι καλά τεκμηριωμένες.

Σε αυτά τα πλαίσια, έχει καταστεί αδύνατο για τους μετόχους της αεροπορικής εταιρείας να συνεχίσουν το εκτεταμένο πρόγραμμα χρηματοδότησής τους στην επιχείρηση, παρά τις επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 40 εκατ. λιρών τα τελευταία 6 χρόνια. Λυπούμαστε ειλικρινά ότι αυτή η πορεία δράσης έχει γίνει η μόνη επιλογή μας, αλλά οι προκλήσεις, ιδιαίτερα αυτές που δημιουργούνται από το Brexit, έχουν αποδειχθεί ανυπέρβλητες. Οι εργαζόμενοι μας εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την αφοσίωσή τους στην εταιρεία, καθώς και όλους τους πιστούς πελάτες μας που έχουν πετάξει μαζί μας τα τελευταία 6 χρόνια”.

Η Bmi Regional απασχολούσε συνολικά 376 υπαλλήλους, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024