Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςIncentive ForumTo be or not to be a DMC: Μην αποφύγετε τα “παρτυ!”

To be or not to be a DMC: Μην αποφύγετε τα “παρτυ!”

To be or not to be a DMC:
Μην αποφύγετε τα “παρτυ!”

H αναζήτηση κάθε εταιρίας DMC για καλές επαφές δεν τελειώνει στις 5 το απόγευμα με το κλείσιμο της Έκθεσης. Μπορεί να συνεχίσει και το βράδυ και οι ευκαιρίες για δικτύωση είναι πολλές, κυρίως χάρη στα προγράμματα ψυχαγωγίας που διοργανώνουν πολλοί προορισμοί.

Θα ακούστε συχνά τους εκθέτες να λένε στο τέλος της ημέρας «είμαι πτώμα, πάω για ένα ήρεμο δείπνο και νωρίς για ύπνο». Αν και αυτό είναι φυσιολογικό μετά από μία μεγάλη και κουραστική μέρα, μπορεί να τους οδηγήσει να χάσουν πολύτιμες επαφές που θα έκαναν σε μία πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, πέρα από το άγχος της Έκθεσης.

Πολλοί από τους πιο σημαντικούς υποψήφιους πελάτες/αγοραστές που δεν είδατε στην Έκθεση, σίγουρα θα να είναι καλεσμένοι σε μία από τις βραδυνές δεξιώσεις, όπου θα έχετε την ευκαιρία για κοινωνική συνεύρεση. Οπότε όταν θα τους ξαναδείτε την επόμενη μέρα στην Έκθεση, θα έχετε μία πολύ καλή ευκαιρία να μιλήστε μαζί τους για δουλειά.

ΓιΆαυτό το λόγο, μην «εξαφανίζεστε» ή αποφύγετε τις βραδυνές εκδηλώσεις. Η εταιρία σας, επενδύει πολλά χρήματα για την παρουσία της στην Έκθεση, οπότε μερικές ακόμη ώρες «εργασίας» δεν θα σας κάνουν κακό! Αντιθέτως, θα σας κάνουν πιο γνωστό.
Ενημερωθείτε εγκαίρως για τις βραδυνές εκδηλώσεις και κανονίστε να προσκληθείτε από τους οργανωτές, εκτός κι αν η εκδήλωση δεν χρειάζεται πρόσκληση.

Όταν είστε καλεσμένοι άλλου προορισμού, φερθείτε διακριτικά και μην προωθείστε τον προορισμό σας ή να μονοπωλείστε τις συζητήσεις με τους καλεσμένους αγοραστές/πελάτες. Αν δείτε κάποιον από τους πελάτες σας στο κάλεσμα αυτό, θα ήταν μία καλή κι ευγενική κίνηση να τον γνωρίστε στον οικοδεσπότη. Πρέπει να είστε διακριτικοί. Μία σεμνή και ηθική στάση θα σας «ανοίξει πόρτες» για τις εκδηλώσεις ακόμη και των ανταγωνιστικών προορισμών.

Οι έμπειροι πωλητές προτιμούν τις δεξιώσεις με μπουφέ, όπου ο καθένας μπορεί να κινηθεί ελεύθερα, παρά τα καθιστά δείπνα. Στα τελευταία ειδικά, μπορεί να βρεθείτε σε ένα τραπέζι με άλλους προμηθευτές/πωλητές και οι δυνατότητες δικτύωσης θα είναι ελάχιστες.

Την επόμενη εβδομάδα: Ποιον πρέπει να δείτε στις Εκθέσεις;

© TassoPappasCITE
Απόδοση στα ελληνικά από το Κωνσταντίνο Δούκα, μέλος Δ.Σ. του Site Greece” cdoucas@travelcollection.gr

*O Τάσος Παππάς CITE είναι πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Site (Συνδέσμου Στελεχών Επαγγελματικών Κινήτρων & Ταξιδίων) και διατέλεσε πρόεδρος του διεθνούς Site το 2000. Το άρθρο είναι μέρος του βιβλίου “TobeornottobeaDMC” (1996), ως μέρους της διατριβής του στην απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου CertifiedIncentiveTravelExecutive (CITE). Για περισσότερες πληροφορίες για τον Τάσο Παππά επισκεφτείτε το http://sites.google.com/site/tassopappasconsultancy/ ή επικοινωνείστε με το tassopappas@otenet.gr

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024