Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣΤΑΜΑ: Η νέα εποχή των Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων
Βραχυχρόνια μίσθωση

ΣΤΑΜΑ: Η νέα εποχή των Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων

Η ΣΤΑΜΑ χαιρετίζει τις εξαγγελίες για τη βραχυχρόνια μίσθωση και θεωρεί ότι όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, η ΣΤΑΜΑ, Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων έκανε την εξής ανακοίνωση.

Η Βραχυχρόνια Μίσθωση έχει αναγνωριστεί de facto από τους ταξιδιώτες ως τουριστικό προϊόν και πρωταγωνιστεί στον τομέα της φιλοξενίας της χώρας μας με αύξηση περισσότερο από 30% κάθε χρόνο.

Συμμετέχει με 3.4 δις στο ΑΕΠ και συνεισφέρει (μόνο το 2022) με 600 εκατομμύρια στα κρατικά έσοδα, ενώ μέσω αυτής εκατομμύρια επισκεπτών έρχονται στη χώρα μας. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται και παραδέχονται ότι δεν είναι περαστική αλλά ήρθε για να μείνει.

Η φιλοσοφία “live like local” δεν είναι απλά ένα ακόμα slogan αλλά βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στους επισκέπτες μας και διασφαλίζει ένα θετικό αποτέλεσμα για τους ταξιδιώτες, τους ιδιοκτήτες κατοικιών και τις τοπικές οικονομίες.

Οι εξελίξεις μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και τις εξειδικεύσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανοίγουν μια νέα εποχή για την αγορά μας. Αποτελούν την de jure αναγνώριση των εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού τουρισμού και της επαγγελματικής φιλοξενίας.

Πλέον οι εταιρείες διαχείρισης εξισώνονται σε υποχρεώσεις με τα υπόλοιπα μέρη της φιλοξενίας. Επιπλέον η υπογραφή του ανανεωμένου μνημονίου μεταξύ ΑΑΔΕ και των OTAs εξασφαλίζει επαυξημένη διαφάνεια στον τομέα μας και ομαλή λειτουργία στις δραστηριότητες μας.

Είμαστε χαρούμενοι για την υιοθέτηση των θέσεων μας με τη δημιουργία ειδικού ΚΑΔ για τον κλάδο μας. Είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην επιτυχημένη συνεργασία μας με τις φορολογικές αρχές ενώ μέσω του φόρου διαμονής θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και της πράσινης ανάπτυξης.

Ο χρόνος και μόνο αυτός θα δείξει εάν η επιβολή του ΦΠΑ θα αποδώσει περισσότερα και θα συνεισφέρει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη για τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων.

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο με την κεντρική κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τις επιμέρους υπηρεσίες, και τις τοπικές αρχές για την ακόμη πιο επαγγελματική προσφορά φιλοξενίας στους επισκέπτες της χώρας μας και τους εσωτερικούς ταξιδιώτες.

Με τις ίδιες υποχρεώσεις και με τα ίδια δικαιώματα πλέον με όλους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024