Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΜίξη πολιτισμών και γεύσεων στο φετινό Sani Gourmet
Γαστρονομία

Μίξη πολιτισμών και γεύσεων στο φετινό Sani Gourmet

Το πόρισμα του Sani Gourmet 2014 είναι ένα: Οι 'Κουζίνες του Κόσμου' και οι 'Δρόμοι του Μεταξιού' είναι μία θεματική με ανεξάντλητο ενδιαφέρον που αξίζει να διερευνηθεί παραπάνω.

Η πρώτη χρονιά των “Δρόμων του Μεταξιού” ήταν μία πολυπολιτισμική ανταλλαγή απόψεων πάνω στην γαστρονομία διαφορετικών χωρών που κέντρισε το ενδιαφέρον στο φετινό Sani Gourmet 2014, ενώ παράλληλα χαρακτηρίστηκε από τους σεφ ως “hub” και ένα σημαντικό “συν” στον κατάλογο με τα θέλγητρα της χώρας μας που έλκουν τον υψηλού επιπέδου τουρισμό.

Όπως σε κάθε διοργάνωση, οι εντυπώσεις υπήρξαν ποικίλες, με κάποιες από τις συμμετέχουσες να συναρπάζουν με τις προτάσεις τους, άλλες να κινούνται σε πιο διακριτικούς τόνους, αλλά όλες να έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό σ’αυτήν τη γιορτή της γαστρονομίας. Πειραματισμοί, επιρροές, τεχνοτροπίες, όλα τέθηκαν υπό συζήτηση σ’ένα περιβάλλον όπου τον πρώτο λόγο είχε η μίξη πολιτισμών και γεύσεων, με μεγάλη κερδισμένη τη διάθεση για δημιουργία και την ευρύτερη επικοινωνία των ανθρώπων μέσω του μοναδικού ίσως τομέα που τους φέρνει τόσο κοντά από άκρου εις άκρον της Γης: τη γεύση.

Οι συμμετέχοντες chef συναγωνίστηκαν με ευγένεια και ευρηματικότητα σ’ένα πεδίο που γνωρίζουν άριστα, και με απλά υλικά συνέθεσαν ένα γαστρονομικό σύμπαν εκλεκτικό και ενδιαφέρον. Κινούμενοι στους Δρόμους του Μεταξιού ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές της κουζίνας τους, μεταφέροντας μεσω της γεύσης από το Πεκίνο στη Ρώμη.  

Το Sani Resort ήταν ένας γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο. Αρωγοί σ’αυτήν του την προσπάθεια, όλοι οι chef που συμμετείχαν, όσοι εργάστηκαν επί μήνες για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων Sani Asterias Suites, Porto Sani Village, Sani Beach Club, Sani Beach Hotel, της Sani Marina και των τεσσάρων εστιατορίων του Sani Resort –“Ντομάτα”, “Byblos”, “Water Restaurant” και “Sea You Up”– όπου διεξήχθη το Sani Gourmet, τo τμήμα Προμηθειών και το προσωπικό της αποθήκης, το κοινό που έσπευσε να δοκιμάσει, να κρίνει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των ανθρώπων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τα πιο γευστικά και όμορφα πιάτα, τους καλεσμένους, τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το γεγονός, καθώς βεβαίως και τους χορηγούς του. Όλους αυτούς το φεστιβάλ ευχαριστεί θερμά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024