Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟλική εξαγορά της Magic Life από την TUI AG

Ολική εξαγορά της Magic Life από την TUI AG

Η TUI AG μετά και τη χτεσινή ανακοίνωση της για την απόκτηση του 100% των μετοχών του αυστριακού οργανισμού διακοπών Magic Life, που διαχειρίζεται τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και […]

Η TUI AG μετά και τη χτεσινή ανακοίνωση της για την απόκτηση του 100% των μετοχών του αυστριακού<...> οργανισμού διακοπών Magic Life, που διαχειρίζεται τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, στην Κρήτη, στη Ρόδο και την Κω, συνολικής δυναμικότητας 1.350 δωματίων, κατάφερε να συμπεριληφθεί τελικά στους ισχυρότερους ξενοδόχους της χώρας μας, με το σύστημα του all inclusive.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης που ήταν ήδη από το 2001 μέτοχος της Magic Life με ποσοστό 50%, δεν ανακοίνωσε το τίμημα της εξαγοράς, έσπευσε όμως να δηλώσει ότι “θεωρεί τις διακοπές με το σύστημα all inclusive ως μια από τις μορφές με τις καλύτερες προοπτικές”, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`.

Η Magic Life απαριθμεί προς το παρόν 19 ξενοδοχεία με περίπου 17.800 κλίνες σε διάφορους προορισμούς στις χώρες της Τουρκίας, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, και της Ισπανίας.

Έτσι, η παρουσία της TUI στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ελλάδας ενισχύεται συνεχώς. Η εταιρία κατέχει την αλυσίδα ξενοδοχείων Robinson Club, με τρεις μονάδες στη χώρα μας (Κρήτη, Κυλλήνη, Κω), συμμετέχει με ποσοστό 50% στα τρία ξενοδοχεία της Atlantica Hotels στη Ρόδο, ενώ συμμετέχει και στο πρόσφατο απόκτημα της Grecotel (η TUI συμμετέχει και σε άλλα ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη) το ξενοδοχείο Olympia Oasis στην Κυλλήνη. Όλα τα προαναφερθέντα ξενοδοχεία λειτουργούν με το σύστημα all inclusive.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή ξενοδοχείων και resorts κ. Κάρλ Πόγιερ “η εταιρία σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές με ξενοδοχεία club, αφού όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι επιλέγουν αυτό τον τρόπο διακοπών”.

Υπολογίζεται ότι το 2003 περίπου 1,76 εκατ. Γερμανοί πραγματοποίησαν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία club, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι εκείνοι που προτιμούν τη μέθοδο διακοπών all inclusive στη Γερμανία ξεπερνούν πλέον τα 4,5 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενες με τον τουρισμό επιχειρήσεις στη χώρα μας, κυρίως από το χώρο της μαζικής εστίασης, αντιδρούν εδώ και χρόνια έντονα στο σύστημα του all inclusive μέσα στα ξενοδοχεία, αφού βλέπουν τους τζίρους να μειώνονται συνεχώς.

Σημειώνεται τέλος ότι η TUI αντιμετωπίζει αρκετά και σοβαρά προβλήματα με πολεοδομικές κυρίως παραβάσεις στα ξενοδοχεία της στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024