Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΤραπεζικός αναλαμβάνει το “τιμόνι” του Αστέρα

Τραπεζικός αναλαμβάνει το “τιμόνι” του Αστέρα

Η κυβέρνηση θέλοντας να δώσει βαρύτητα στην βελτίωση – εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών μονάδων κρατικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα του συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης τοποθέτησε στο “τιμόνι” του εν λόγω ξενοδοχείου τον Διοικητή […]

Η κυβέρνηση θέλοντας να δώσει βαρύτητα στην βελτίωση – εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών μονάδων κρατικού<...> ενδιαφέροντος και ειδικότερα του συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης τοποθέτησε στο “τιμόνι” του εν λόγω ξενοδοχείου τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου.

Ο νέος Διοικητής αναμένεται να διαχειριστεί προσωπικά τις επαφές με διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων που θα επιδιώξουν την ανάληψη του μάνατζμεντ της εταιρίας.

Εντός των ημερών, ο κ. Αράπογλου θα αναλάβει επισήμως τη θέση του προέδρου στην Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης και θα συγκροτηθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση, ενώ οι όποιες αλλαγές γίνουν στο διοικητικό σχήμα θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη της ναυτιλιακής έκθεσης των “Ποσειδωνίων”.

Ο διοικητής της Εθνικής θα αναλάβει επίσης τη θέση του προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική, προσωρινά στην παρούσα φάση μέχρι τη λήψη τελικών αποφάσεων για το σχήμα διοίκησης της εταιρίας.

Ο στόχος της διοίκησης της Εθνικής για τις θυγατρικές του Ομίλου είναι να βελτιωθεί αισθητά η αποδοτικότητα και για το λόγο αυτό η εξέτασή τους ξεκινά από μηδενική βάση με ενδεχόμενη ακόμη και την απορρόφηση όπου κρίνεται σκόπιμο.

Μακροχρόνια Μίσθωση – Management

Ειδικά, για τον Αστέρα Βουλιαγμένης η ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Αράπογλου εκτιμάται ως ένδειξη της σημασίας που δίνεται στην εταιρία καθώς το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν επαφές με διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες για τη σύναψη συμφωνίας μακροχρόνιας μίσθωσης.

Η διοίκηση του Ομίλου θα επιδιώξει ανάθεση του μάνατζμεντ με μετοχική συμμετοχή του μάνατζερ ώστε να διασφαλίζεται η προοπτική της συμφωνίας και η πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Ομίλου για το σύνολο των θυγατρικών θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους και θα αφορά την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κριτήριο της ενδελεχούς εξέτασης για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Εθνική είναι, πέραν της αποδοτικότητας, η ένταξή τους στο χρηματοπιστωτικό τομέα, εκτός του Αστέρα για τον οποίο έχει αποκλειστεί η πώληση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024