Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤις καλύτερες κριτικές απέσπασε η 6η Athens International Tourism Expo 2019
Εκθέσεις

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η 6η Athens International Tourism Expo 2019

Στην έκθεση συμμετείχαν 260 εκθέτες από την Ελλάδα και 10 ακόμα χώρες.Οι επαγγελματίες επισκέπτες ξεπέρασαν τις 5.200, ενώ η πλειοψηφία των επισκεπτών προερχόταν από τους κλάδους των καταλυμάτων, των τουριστικών γραφείων, των εταιρειών MICE & DMC , του yachting και της ελληνικής γαστρονομίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, με την συμμετοχή της προέδρου του ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου, του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ.Πατούλη.

Στην έκθεση συμμετείχαν 260 εκθέτες από την Ελλάδα και 10 ακόμα χώρες. Οι επαγγελματίες επισκέπτες ξεπέρασαν τους 5.200 ενώ η πλειοψηφία των επισκεπτών προερχόταν από τους κλάδους των καταλυμάτων, των τουριστικών γραφείων, των εταιρειών MICE & DMC, του yachting και της ελληνικής γαστρονομίας. Με απόλυτη επιτυχία επίσης πραγματοποιήθηκαν και οι 8.000 Β2Β συναντήσεις μεταξύ των εκθετών και των 150 Hosted Buyers από 50 χώρες.

Ο υπουργός Tουρισμού στη διάρκεια των εγκαινίων ανέφερε ότι “η έκθεση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και σύναψη συμφωνιών μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού, των Hosted Buyers, των εκθετών και επισκεπτών, για τη δημιουργία συνδυαστικών πακέτων διακοπών. Η σημασία των επαφών αυτών είναι αυξημένη καθώς, για πρώτη φορά φέτος στην έκθεση συμμετέχουν επαγγελματίες, φορείς και οργανισμοί από το εξωτερικό, Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και Αίγυπτο”.
Η κα Γκερέκου στο χαιρετισμό της εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα ενδυναμώνονται, και έκανε λόγο για νέα βήματα από τον ΕΟΤ στον τομέα της προβολής, με την ανάδειξη νέων προορισμών, με στόχο τον βιώσιμο τουρισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Ο κ. Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, δήλωσε ότι “ο ΕΟΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την έκθεση, όπως έκανε μέχρι σήμερα, και αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητες που δρομολογούνται από τον Οργανισμό: Τη διαφημιστική καμπάνια η οποία ξεκινά φέτος νωρίς και θα έχει διάρκεια 4 μηνών προβάλλοντας το brand της Ελλάδας στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά, την αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Visit Greece και την αναμόρφωση των περιπτέρων του ΕΟΤ στις εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και μεγαλύτερη παρουσία στα ψηφιακά μέσα”.

Ο κ. Γ. Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε στο χαιρετισμό του “Θέλω να συγχαρώ όλους τους αρμόδιους για την άρτια διοργάνωση της έκθεσης, που συμβάλλει στην προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, διεθνώς”.

Μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή στα εγκαίνια ήταν και η απονομή από την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Γκερέκου του Excellence Award στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τους σπουδαστές του School Of Tourism & Culinary Arts για τη στήριξη της οργάνωσης της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και τη στελέχωση όλων των λειτουργικών τμημάτων.

Όλοι σχεδόν οι Hosted Buyers, στο τέλος της διαδικασίας δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την έκθεση και τις δυνατότητες συνεργασίας που τους πρόσφεραν οι εκθέτες, ενώ μεγάλο ποσοστό εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα προχωρήσει σε σοβαρές εμπορικές συμφωνίες με πολλούς εκθέτες.

Mε άριστα αποτελέσματα και δεκάδες επαγγελματίες συνέδρους όλων των κλάδων του τουρισμού, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα και τα FORUM για τις επερχόμενες τάσεις και εξελίξεις στον τουρισμό.
Forum για τα τουριστικά γραφεία
Με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Γιαννακάκη (tornos news.gr). Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μονοπώλησαν ομιλητές με βαθειά γνώση του τουριστικού “γίγνεσθαι“: κ. Aπόστολος Παραδέλλης / Google, κ. Mark Bolan / TripAdvisor Experiences (Viator), κ. Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος / GetYourGuide,κα Μαρία Αϊβαλιώτη Travelotopos, κ. Γιώργος Μπουντούνης / OneTourismo και κ. Βασίλης Γκανάς / Netsemantics.
Forum  για τον ιαματικό τουρισμό 
Οι επενδυτικές προοπτικές του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα και οι προοπτικές ανάπτυξης του ήταν ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο κινήθηκαν οι ομιλίες των κ.κ. Μάρκου Δανά / ΓΓ συνδέσμου δήμων ιαματικών πηγών, Γρηγόρη Σαμπάνη / μέλους ΔΣ ΕΟΠΥ, κ. Πέτρου Λυμπερίδη / πρόεδρου Παν/νιου συλλόγου φυσιοθεραπευτών και του κ. Στέργιου Καραμανλή / Biactive.grorum.
Forum για τα ελληνικά ξενοδοχεία και τον κλάδου του MICE
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις ομιλητών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως της κας Ελίζας Τσολάκου / Athens Convention Bureau, του κ. Stephan Merkenhof / GBR Consulting, του κ. Πανταζή Πάστρα / Toposophy, της κας Χίλντας Αλυσανδράτου / Enterprise Greece, του κ. Reinhard Gangelmayer / GIATA, του κ. Daniel Slobodskoy / Booking Analytics, του κ. Νίκου Πιτσούλη / Bee Group, της κας Lisa Adams / Helms Briscoe, του κ. Jan Imberi / Tamtchik Media και του κ. Νίκου Τσάμη / Eventora . Όλοι ανέλυσαν μια σειρά από θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος τόσο για την πορεία του συνεδριακού τουρισμού όσο και για τις επενδύσεις στο τουρισμό, τις νέες γενιές ταξιδιωτών και τις συνήθειες τους, τα κριτήρια επιλογής προορισμού για την διοργάνωση events, κ.α. 

Open Kitchen Live Cooking
Οι Hosted Buyers απόλαυσαν τόσο την ελληνική φιλοξενία όσο και την ελληνική γαστρονομία που πραγματικά απογειώθηκε από τους Chef-καθηγητές και σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οι οποίοι επιμελήθηκαν τα lunch breaks τους.
H ελληνική κουζίνα και τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π., αποτέλεσαν και τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι καθηγητές και σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα Special Ελληνικό Brunch με κορυφαία πιάτα και ευφάνταστες δημιουργίες που απογειώνουν την Ελληνική γαστρονομία.
Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων και να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις.
Μεταξύ άλλων δοκίμασαν μοναδικές συνταγές όπως τραγανή φέτα σε χωριάτικο φύλλο με γλυκό του κουταλιού ντοματάκι, ρυζόγαλο από μαύρο ρύζι carnaroli με κρέμα αρωματισμένο με πορτοκάλι, αυγά στραπατσάδα με κρέμα γάλακτος και αυγοτάραχο, αυγά σταπατσάδα με σουτζούκι και παστουρμά και ζυμαρικό τρομπέτα με φρέσκο παντζάρι κρέμα και αυγοτάραχο.

Το Open Kitchen Live Cooking συνόδευσε και το Open Bar του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με τον κ. Άρη Χατζηαντωνίου, στη διάθεση όλων, με ευφάνταστες προτάσεις από ελληνικά premium αλκοολούχα προϊόντα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρασκευές όπως λικέρ φράουλας από τσίπουρο  σε μορφή πέρλας με την βοήθεια της μοριακής, Eggnog, ποτό με βάση τα αυγά, τα γλυκά μπαχαρικά και το METAXA. Τέλος, με την βοήθεια του ξηρού πάγου απολαύσαμε αρώματα από τα διάφορα ποτά που παρουσιάστηκαν.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024