Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΔράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης από τους σπουδαστές της GLION

Δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης από τους σπουδαστές της GLION

Μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες με έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα ανακοίνωσε πρόσφατα η GLION Ελλάδας, παράρτημα της ελβετικής Τουριστικής και Ξενοδοχειακής Σχολής διεθνούςακτινοβολίας και πρώτης σε αναγνωρισιμότητα – […]

Μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες με έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα ανακοίνωσε πρόσφατα η GLION Ελλάδας, παράρτημα της ελβετικής Τουριστικής και Ξενοδοχειακής Σχολής διεθνούς<...>ακτινοβολίας και πρώτης σε αναγνωρισιμότητα – παγκοσμίως.

Οι δράσεις αυτές, πραγματοποιούνται με την ενεργό συμμετοχή των σπουδαστών της σχολής. Στόχος τους είναι όχι μόνο η ευαισθητοποίηση των σπουδαστών – και αυριανών επαγγελματιών του τουρισμού – σε λεπτά κοινωνικά θέματα, αλλά και η έμπρακτη απόδειξη καλής πρόθεσης ή δήλωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η σχολή, καθώς σ’ αυτήν σπουδάζουν αρκετοί σπουδαστές απ’ την Σερβία και το Μαυροβούνιο, συμμετέχει ενεργά στην προώθηση των σκοπών της LIFELINE (του ανθρωπιστικού οργανισμού του οποίου ιδρύτρια είναι η Αικατερίνη της Σερβίας). Η σχολή και οι σπουδαστές συμμετείχαν σε φιλανθρωπικό γκαλά για τον επείγοντα εκσυγχρονισμό των μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών στα νοσοκομεία στις πόλεις Βελιγράδι, Νίς, Νόβισαντ και Κραγκούγεβατς και την εξασφάλιση ιατρικού εξοπλισμού και ασθενοφόρων στα νοσοκομεία της Σερβίας.

Επίσης, φιλανθρωπικό δείπνο για 200 άτομα διοργανώθηκε εξ ολοκλήρου απ’ τους σπουδαστές της σχολής, στο ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL – όπου στεγάζεται το campus της Αθήνας, για λογαριασμό του ΖΟΝΤΑ INTERNATIONAL. Τα έσοδα απ’ το δείπνο, διατέθηκαν για τις ανάγκες του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «`Αλμα Ζωής». Συγκεντρώθηκαν, σε άλλη εκδήλωση χρήματα τα οποία διατέθηκαν στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την αποπεράτωση του κτηρίου που ανεγείρεται ως ξενώνας για παιδιά στην Κέρκυρα.

Ακόμη, οι σπουδαστές, την περίοδο των εορτών, παρασκεύασαν οι ίδιοι γλυκά σε μεγάλες ποσότητες, τα οποία και διένειμαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού (50 κιλά), στους γέροντες και άπορους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Π. Φαλήρου (50 κιλά), και στο 7ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που διοργάνωσε το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Οι φίλοι του παιδιού» (100 κιλά). Επίσης 100 κιλά γλυκά παρασκευάσθηκαν και στάλθηκαν στη Βιέννη στο σχετικό bazaar του ΟΗΕ. Τα χρήματα απ’ την πώληση των γλυκών διατέθηκαν στην UNISEF.

Πέραν αυτών, η σχολή θα διοργανώσει εντός Φεβρουαρίου το «φιλανθρωπικό τσάι» του Ερυθρού Σταυρού και τον Μάρτιο το συνέδριο της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων στην Αθήνα.

Η GLION Ελλάδας, υποστηρίζει επίσης πολλές εκδηλώσεις, συνέδρια κι εκθέσεις που διοργανώνονται στον τουριστικό χώρο, προσφέροντας στους σπουδαστές της την ευκαιρία να φέρουν οι ίδιοι σε πέρας το δύσκολο έργο μιας άψογης διοργάνωσης. Επίσης στηρίζει τους σπουδαστές της σε θέματα που αφορούν την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα για σπουδές, την διαμονή, την σίτιση, την εύρεση εργασίας κλπ. Στο campus της Κέρκυρας, ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών σπουδαστών, υποστηρίζεται σε θέματα προσαρμογής και απ’ το ειδικό «τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης» της σχολής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024