Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕΟΤ: Διοργανώσεις γαστρονομίας και μόδας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Εκθέσεις

ΕΟΤ: Διοργανώσεις γαστρονομίας και μόδας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Πρόκειται για δύο διοργανώσεις με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας, που ενδυναμώνουν το τουριστικό «προφίλ» της χώρας.

Την 3η Thessaloniki Design Week, με κεντρική θεματική τις ποικίλες εκφάνσεις του design στον χώρο της γαστρονομίας, και η 32η Athens Fashion Week, η μακροβιότερη θεσμοθετημένη ελληνική διοργάνωση για τη μόδα, πραγματοποιούνται τις προσεχείς ημέρες υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Πρόκειται για δύο διοργανώσεις με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας, που ενδυναμώνουν το τουριστικό «προφίλ» της χώρας και προωθούν διεθνώς τον γαστρονομικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας στις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις.

Η 3η Thessaloniki Design Week (ThessDW 2023) ξεκίνησε χτες 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την προσεχή Κυριακή 11 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως διαγωνισμούς και εκθέσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις και διαδρομές, εργαστήρια και Β2Β συναντήσεις, απονομή βραβείων κ.ά.

Κύριος χώρος της διοργάνωσης είναι η Προβλήτα 1 του λιμανιού, αλλά εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους της πόλης, δημόσιους ή ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή υπαίθριους, όπως μουσεία και πολιτιστικές υποδομές, στούντιο και δημιουργικά γραφεία, επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης και σε άλλα κομβικά σημεία του αστικού ιστού.

Σημειώνεται ότι από το 2021, η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στο δημιουργικό πεδίο της γαστρονομίας.

Η 32η Athens Fashion Week θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου στο The Ellinikon Experience Park. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή και προώθηση των Ελλήνων σχεδιαστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η διασύνδεσή τους με την παγκόσμια σκηνή μόδας. Κάθε χρόνο, στη Athens Fashion Week συμμετέχουν εκατοντάδες Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές μόδας, ανερχόμενα ταλέντα και επιλεγμένα fashion brands.

Φέτος, η εβδομάδα μόδας της Αθήνας θέτει στο επίκεντρο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προώθηση της βιώσιμης μόδας, στηρίζοντας τo «Sustainable Fashion» («Βιώσιμη Μόδα»). Για τον λόγο αυτό θα συμμετέχουν σχεδιαστές μόδας που χρησιμοποιούν για τις δημιουργίες τους οικολογικά-ανακυκλώσιμα υλικά και θα πραγματοποιηθούν παράλληλα δρώμενα που θα εξυπηρετούν το σκοπό αυτό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023