Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟ τουρισμός στηρίζει την ελληνική οικονομία κα παραμένει ένας από τους πλέον ανταγωνιστικούς, παγκοσμιοποιημένους και δυναμικούς κλάδους

Ο τουρισμός στηρίζει την ελληνική οικονομία κα παραμένει ένας από τους πλέον ανταγωνιστικούς, παγκοσμιοποιημένους και δυναμικούς κλάδους

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της 19ης Philoxenia που έγιναν χθες στην Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία του τουρισμού, τονίζοντας ότι είναι πολύ σπουδαίος κλάδος όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την παγκόσμια οικονομία…

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της 19ης Philoxenia που έγιναν χθες στην Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην<...> σημασία του τουρισμού, τονίζοντας ότι είναι πολύ σπουδαίος κλάδος όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

“Στηρίζουμε όλες οι χώρες μαζί την εξέλιξη του παγκόσμιου τουρισμού, η προοπτική του οποίου παρά τα φαινόμενα κρίσης, παραμένει θετική, καθώς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας αναμένεται να υπάρξει μία σταθερή αύξησή του σε ένα ποσοστό 5-6%, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσοχατζόπουλος, σημειώνοντας ότι “αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι υπάρχει μία προοπτική θετικής εξέλιξης και του ελληνικού τουρισμού σε ένα ποσοστό 4-4,5%, υπερβαίνοντας το μέσο όρο αύξησης (3-3.5%) της προηγούμενης δεκαετίας”.

Το 2004 αναμένεται να είναι μία νέα δυναμική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, προσέθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι προσδοκίες για 15 εκατ. τουρίστες τη χρονιά αυτή αποτελεί ένα ρεαλιστικό στόχο.

Ο πρόεδρος Helexpo Βασίλειος Κουρτέσης τόνισε ότι η φετινή Philoxenia διατηρεί τα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη της, παρά την κρίση που διέρχεται ο κλάδος του τουρισμού. Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Δημήτρης Γεωργαράκης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ιωάννης Πατέλλης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην φετινή έκθεση μετέχουν 667 εκθέτες έναντι 665 πέρσι. Από το συνολικό αριθμό των εκθετών οι 260 είναι άμεσοι και οι 407 έμμεσοι. Οι Έλληνες εκθέτες προέρχονται απ` όλη τη χώρα, ενώ, οι ξένοι εκπροσωπούν 30 κράτη και συγκεκριμένα τα εξής: Αίγυπτος, Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γαλλία, Γεωργία, Γιουγκοσλαβία, Ινδονησία/Μπαλί, Ισπανία, Ιταλία, Κούβα, Κροατία, Κύπρος, Μολδαβία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τσεχία, Τυνησία και Φινλανδία.

Επίσημα μετέχουν στην έκθεση 12 χώρες. Πρόκειται για την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ισπανία, την Κούβα, την Ιταλία, την Κύπρο, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ταϊλάνδη, την Τουρκία και την Τυνησία. Τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση είναι η Ρωσία.

Φιλοδοξία της διοργανώτριας εταιρίας Helexpo AE, είναι η έκθεση να αποτελέσει και φέτος έναν από τους κύριους άξονες στήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της εθνικής τουριστικής πολιτικής, να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και επιχειρήσεων και να δώσει απαντήσεις στις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού.

Η έκθεση, καταλαμβάνει συνολικά 10.000 τ.μ. και αναπτύσσεται σε επτά περίπτερα και συγκεκριμένα, στο 8 και 9, όπου θα φιλοξενείται ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, στο 13 και 15, όπου θα βρίσκονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο 10 και 16 (επίσης για τους ΟΤΑ), και στο 14 (ξένες κρατικές συμμετοχές).

Στη 19η Philoxenia τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία, η οποία θα εκπροσωπηθεί από μέλη της κυβέρνησης, εκπροσώπους του Πατριαρχείου της Μόσχας, μέλη του υπουργείου Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εμπορίου, της διοίκησης της Αγίας Πετρούπολης, της επιτροπής τουρισμού της Μόσχας, της Διεθνούς Έκθεσης Μόσχας, του Εθνικού Μουσείου, του Moscow Exhibition And Convention Agency, καθώς, επίσης, και των εκθέσεων Τουρισμού CIS, MITT και TOURSIB.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024