Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣήμερα τα εγκαίνια της Philoxenia από τον Αβραμόπουλο

Σήμερα τα εγκαίνια της Philoxenia από τον Αβραμόπουλο

Από σήμερα και για τέσσερις ημέρες η καρδιά του τουρισμού χτυπά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η 20η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού `Philoxenia`, που διοργανώνει η Helexpo, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης…

Από σήμερα και για τέσσερις ημέρες η καρδιά του τουρισμού χτυπά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης<...>. Η 20η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού `Philoxenia`, που διοργανώνει η Helexpo, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, αρχίζει σήμερα στις 11 το πρωί τη λειτουργία της, μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Σαββατοκύριακο υποδέχεται και το ευρύ κοινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σήμερα στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”, ενώ, αμέσως μετά, θα ακολουθήσει δείπνο.

Στη φετινή διοργάνωση, η οποία αναπτύσσεται σε οκτώ περίπτερα, ο αριθμός των εκθετών, σύμφωνα με τα έως τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία, φθάνει τους 671 έναντι 667 πέρυσι, εκ των οποίων οι 238 άμεσοι και οι 433 έμμεσοι. Οι Έλληνες εκθέτες προέρχονται από όλη τη χώρα, ενώ οι ξένοι, προέρχονται ή αντιπροσωπεύουν 25 χώρες.

Επίσημα συμμετέχουν δέκα κράτη και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Κούβα, η Κύπρος, η Σερβία – Μαυροβούνιο η Ταϊλάνδη, η Τουρκία και η Τυνησία. Επίσης, μετέχει και η Ένωση Ευρωπαϊκών Τουριστικών Εκθέσεων (E.T.T.F.A.), μέλος της οποίας είναι από σειρά ετών η Helexpo, με την `Philoxenia`, και η οποία εκπροσωπεί 20 μέλη – οργανωτές των μεγαλύτερων εκθέσεων τουρισμού σε όλη την Ευρώπη. Στη φετινή διοργάνωση η HELEXPO θα τιμήσει τον κ. Tom Nutley, πρόεδρο ενός από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς στον κόσμο, της `Reed Travel Exhibitions`, η οποία διοργανώνει, αμέσως μετά τη `Philoxenia`, τη `World Travel Market` στο Λονδίνο, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα για την 25ετή προσφορά της WTM τόσο στην ανάπτυξη των τουριστικών εκθέσεων, όσο και στην προβολή και διάδοση του ελληνικού τουρισμού.

Μεταξύ των στόχων που προβάλλει η φετινή `Philoxenia` είναι η υψηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και των τουριστικών καταλυμάτων και για την αύξηση της τουριστικής περιόδου, σε όλη τη χώρα, δώδεκα μήνες το χρόνο. Επίσης, στοχεύει, στο άνοιγμα νέων, μεγάλων αγορών, μεταξύ των οποίων είναι, της Κίνας, των Βαλκανίων και των χωρών `Visengrad` (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία).

Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης, η διεθνής εφημερίδα `International Herald Tribune` διοργανώνει Ελληνοκινεζικό forum των υπουργείων Τουρισμού Ελλάδας και Κίνας, του ΕΟΤ και της Helexpo, με θέμα “Ολυμπιακή Γέφυρα”, καθώς και με τη βράβευση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Κίνας στη Ζυρίχη, κ. Λιου Τσενγκ.

Παράλληλα, με ορίζοντα την ανάπτυξη της βαλκανικής τουριστικής συνεργασίας, στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιείται από τον ΕΟΤ Τουριστικό Forum, με θέμα: “Διεύρυνση και Τουρισμός – Νέες Προοπτικές”. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών, για πρώτη φορά στην ιστορία του εκθεσιακού φορέα πραγματοποιήθηκε Road Show, στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, με σκοπό την παρουσίαση της 20ης `Philoxenia` και σημαντικές επαφές με επαγγελματίες και μέσα του τουρισμού.

Με στόχο την ενίσχυση της εμπορικότητας της έκθεσης, η Helexpo προσκάλεσε περισσότερους από 100 hosted buyers και επιλεγμένους δημοσιογράφους από τον ειδικό Τύπο της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μία ακόμη σημαντική καινοτομία της Ηelexpo, που θα παρουσιαστεί στη `Philoxenia`, είναι η προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω e-TV, δια του `Advertube`, ενός multimedia τούνελ, στη γέφυρα που συνδέει τα περίπτερα 13 και 15, όπου διερχόμενοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν μέσα από 50 μεγάλες οθόνες διαφημιστικά μηνύματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις από Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ κάθε επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα δώρο με τον ήλιο της Ελλάδας, αναμνηστικό για την 20η επετειακή διοργάνωση της έκθεσης.

Όλες οι παραπάνω καινοτόμες δράσεις, που συνθέτουν τη φετινή 20η `Philoxenia`, αποτελούν δείγματα της αντίληψης της νέας διοίκησης και μέρος της στρατηγικής της, για την αναβάθμιση της έκθεσης. Η `Philoxenia`, φέτος, κάνοντας ένα ποιοτικό άλμα, “κτίζει” τη μελλοντική πορεία ενός θεσμού συνυφασμένου με την εξέλιξη του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και σ` όλο τον κόσμο, με στόχο να πραγματοποιηθεί το 2005 μια Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Helexpo, τα μέλη της ΄Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, προσφέρουν ειδικές τιμές στους εκθέτες όλων των κλαδικών εκθέσεων και της `Philoxenia`. Ακόμη, η Ολυμπιακή Αεροπορία και η Aegean Airlines, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τη `Philoxenia`, προσφέρουν στους εκθέτες εκπτώσεις στα εισιτήρια.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι τις καθημερινές και το Σάββατο από τις 11.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 11.00 έως τις 16.00. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η έκθεση, θα είναι ανοικτή μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το τελευταίο διήμερο θα υποδεχτεί και το κοινό.

Πέμπτη 4/11/04
Λειτουργία Έκθεσης 11:00-20.00
ΧΩΡΟΣ ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Σ.Κ.Ν.
Γερμανός
Αίθ. Α
17.00-19.30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του Ε.Π. «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2000-2006» στις περιφέρειες της Κ. και Δ.Μακεδονίας ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εκδήλωση με θέμα: «Προγράμματα Κατάρτισης Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τουριστικό Τομέα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» του Γ`ΚΠΣ 2000-2006.
Σ.Κ.Ν.
Γερμανός
Αίθ. Β
12.00-13.00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Συνέντευξη Τύπου
Περίπτερο 12 stand 6 13:30 Συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Aνατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Μ. Αγγελόπουλο.
18.30-19.30 Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Δ. Αβραμόπουλου και λοιπών επισήμων στην Έκθεση
Σ.Κ.Ι.
Βελλίδης, Αίθ.Αλέξανδρος
20.00-20.30 Τελετή εγκαινίων 20 ης PHILOXENIA
Σ.Κ.Ι.
Βελλίδης
21.00 HELEXPO – EOT , Δεξίωση *
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024