Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΘερμή υποδοχή του οδοιπορικού του Αξονα 10 στο Βελιγράδι

Θερμή υποδοχή του οδοιπορικού του Αξονα 10 στο Βελιγράδι

Θερμή υποδοχή από την αντιδήμαρχο Ρεμπέκα Σιρμπίνοβιτς είχαν χθες στο Βελιγράδι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τουριστικών φορέων από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία που συμμετέχουν στο […]

Θερμή υποδοχή από την αντιδήμαρχο Ρεμπέκα Σιρμπίνοβιτς είχαν χθες στο Βελιγράδι οι<...> εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τουριστικών φορέων από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία που συμμετέχουν στο `Οδοιπορικό Ειρήνης και Φιλίας` για τον Οδικό Αξονα 10.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, στις ομιλίες τους υποστήριξαν την πλήρη επαναλειτουργία του `Αξονα 10`, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας υποσχέθηκαν επίσης ότι θα εισηγηθούν στην ελληνική κυβέρνηση την υιοθέτηση ειδικού καθεστώτος στην έκδοση βίζας για τους πολίτες της Σερβίας που θέλουν να επισκεφθούν για τουρισμό την Ελλάδα. Η δέσμευση αυτή έγινε με αφορμή επισήμανση τουριστικών παραγόντων της Σερβίας ότι όλο και περισσότεροι πολίτες της χώρας τους, παρότι θεωρούν προσφιλέστερη χώρα την Ελλάδα, επιλέγουν την Τουρκία ως προορισμό για τις διακοπές τους, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν για την απόκτηση ελληνικής βίζας.

Πριν από το Βελιγράδι η αντιπροσωπεία είχε επισκεφθεί τα Σκόπια όπου μετά και τη μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τον Οίκο του Στρατιώτη, στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, η ελληνική αποστολή μετέβη στο Γραφείο Συνδέσμου, όπου παρατέθηκε δεξίωση. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο υπουργός Οικονομίας της ΠΓΔΜ, Ιλία Φιλίποφσκι, ο οποίος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε ότι “η ΠΓΔΜ προσφέρεται ως τράνζιτ χώρα για τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024