Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΞεκίνησε το μεγάλο οδοιπορικό προς το Μόναχο με εκατονταμελή αντιπροσωπεία

Ξεκίνησε το μεγάλο οδοιπορικό προς το Μόναχο με εκατονταμελή αντιπροσωπεία

“Ο άξονας 10 αποτελεί τον βασικό τροφοδότη του οδικού τουρισμού της Ελλάδας. Η κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια, τόσο μέσα από την Ε.Ε., όσο και μέσα από τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, προσπαθεί να στηρίξει την ανάπτυξή του

“Ο άξονας 10 αποτελεί τον βασικό τροφοδότη του οδικού τουρισμού της Ελλάδας. Η κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια, τόσο μέσα<...> από την Ε.Ε., όσο και μέσα από τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, προσπαθεί να στηρίξει την ανάπτυξή του αλλά και να βοηθήσει την ανοικοδόμηση της περιοχής και των οδικών αξόνων που βρίσκονται σε αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό πως την μελέτη για την ανακατασκευή του άξονα 10 την έχει χρηματοδοτήσει η Ελλάδα, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την εκκίνηση του `Οδοιπορικού Ειρήνης και Φιλίας για τον Οδικό Aξονα 10` που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

“Εξάλλου”, πρόσθεσε ο υφυπουργός, “δεν είναι τυχαίο πως κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας και της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε και ειδική σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια. Εκεί βάση των εισηγήσεων της Ελλάδας αποφασίστηκε μια ειδική πολιτική της ΕΕ για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής. Εξάλλου, η προσπάθειά μας για την έκδοση τουριστικής βίζας από τις χώρες των Βαλκανίων αλλά και για την απρόσκοπτη διέλευση των τουριστών της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης είναι συνεχής. Παράλληλα, σημειώθηκε η επιτυχία της κατάργησης από τη Γιουγκοσλαβία της βίζας διέλευσης για 45 χώρες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι αν υπάρξει πολιτική βούληση από την ΕΕ, από την ελληνική κυβέρνηση και από τις κυβερνήσεις των χωρών που συνδέονται με τον οδικό Aξονα 10, τότε ο δρόμος αυτός μπορεί να αναβαθμιστεί και να συντελέσει αποφασιστικά στην οικονομική και πολιτιστική συνεργασία των χωρών της περιοχής”, ανέφερε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στο Οδοιπορικό Ειρήνης και Φιλίας συμμετέχουν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, ο νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης, ο πρόεδρος της HATTA κ. Γιάννης Ευγγέλου, βουλευτές και εκπρόσωποι των νομαρχιών Μακεδονίας, Θράκης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων της Βορείου Ελλάδας.

Η αντιπροσωπεία ήδη συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας της ΠΓΔΜ, Ίλια Φιλίποφσκι, με τον οποίο συζήτησε διαδικαστικά θέματα διευκόλυνσης των τουριστών από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Τσεχία και η Πολωνία, οι πολίτες των οποίων, κατά την μετάβαση τους στην Ελλάδα μέσω της ΠΓΔΜ, καταβάλουν αντίτιμο για την είσοδο τους στην τελευταία, της τάξης των 65 ευρώ (στην βάση της αμοιβαιότητας), γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024