Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην Έδεσσα, υπο την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
Εκδηλώσεις

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην Έδεσσα, υπο την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Έδεσσας μαζί με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας για την Ημέρα του Τουρισμού.

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας διοργανώνουν εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που θα λάβουν χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πάρκο Καταρρακτών, με θέμα «Άνθρωποι, Περιβάλλον, Ευημερία». Τα τελευταία χρόνια, γιορτάζεται αυτή η ημέρα με εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης στο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης. Έτσι και φέτος λοιπόν, θα λάβουν χώρα μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά – διαδραστικά εργαστήρια και ξενάγηση στους μαγευτικούς δρόμους του νερού. Ο Τουρισμός είναι από τα εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης στην εποχή μετά την επιδημιολογική κρίση μιας και ο κόσμος έχει ανάγκη την εκδρομή και το ταξίδι. Ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννης Μουράτογλου και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας κ. Νατάσα Ιατρίδου θα εγκαινιάσουν την νέα EdessaCityCard στην νέα ψηφιακή της εποχή.

Φέτος θα λειτουργήσουν τα εξής εργαστήρια για τις σχολικές μονάδες που θα δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή : 1-Προσέχω τον προορισμό – Μαθαίνω να καλοσωρίζω επισκέπτες – Πράσινες Επενδύσεις – Δεξιότητες 4 Εποχές. – Info (Κατερίνα Δέλλιου, Δρ.Ευάγγελος Κυριακού), 2-Εκπαιδεύομαι στον Τουρισμό – Καταρράκτες (Θανάσης Δερμετζόπουλος από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο), 3-Τουρισμός & Γεύσεις (Λίζα Ξενίδου) – Μύλος Γεύσης, 4-EdessaCityCard το απόλυτο εργαλείο – (Νανά Ντινοπούλου) Μύλος Σαλαμπάση (Live σε FB/YT) & Πουλιά & Περιβάλλον στον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου (Σκούλη Ειρήνη), 5-Νερό & Επισκέπτες (Χρήστος Θωμάς) – Μύλος Νερού, 6-Γίνε σε 24 ώρες Επιχειρηματίας Φιλοξενίας με Πράσινες Επενδύσεις – (Καλλισθένη Λαζοπούλου) Μύλος Ορυκτών, 7-Μουσική & Προορισμός – (Λάκης Σαμαράς) Πολιτιστικό Κέντρο, 8-Βαρόσι 3000 χρόνια Ταξιδευτές στην Έδεσσα (Μαρία Κωσταντινίδου) – Βαροσιώτικο Αρχοντικό, 9-Προσκυνηματικές Περιηγήσεις στους Δρόμους του Μεταξιού (π.Χριστόδουλος Παπακώστας) – Παλιό Παρθεναγωγείο, 10-Καταρράκτες Έδεσσας – Info Center – Waterfalls Certificate Party (Βαλεντίνα Πέτσου), Οδηγοί Περιβάλλοντος :Ευαγγελία Γάτσου, Κώστας Γιάγκος, Βαλεντίνα Πέτσου, Ευαγγελία Τζούλη & άλλοι εθελοντές. Την ομάδα συντονίζει ο Δρ.Ευάγγελος Κυριακού υπεύθυνος τουρισμού της Έδεσσας και ειδικός διαχείρισης προορισμών. Όπως συμπληρώνει ο ίδιος είναι καλό όλες οι περιοχές της χώρας να εκπαιδεύουν τις τοπικές κοινωνίες σε έναν βιώσιμο, πράσινο τουρισμό, ως προστιθέμενη αξία του Ελληνικού Τουρισμού.

Όλοι οι επισκέπτες, λόγω της ημέρας μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν την κάρτα πόλης της Έδεσσας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023