Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΓιορτινή ατμόσφαιρα και ρεκόρ επισκεπτών στο Εδεσσαϊκό καρναβάλι
Προορισμοί

Γιορτινή ατμόσφαιρα και ρεκόρ επισκεπτών στο Εδεσσαϊκό καρναβάλι

Το Εδεσσαϊκό Καρναβάλι, με 15 ημέρες πλούσιων εκδηλώσεων και μεγάλη παρέλαση 2500 καρναβαλιστών, αποτελεί έναν ετήσιο πολιτιστικό θεσμό που τιμά την παράδοση και την ιστορία της Έδεσσας.

Με ανεπανάληπτο κέφι ολοκληρώθηκαν οι γιορτές του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού με ένα πλήρες συνεχές πρόγραμμα 15 ημερών το οποίο άγγιξε όλες τις χορδές με ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Κορύφωση των εκδηλώσεων ήταν η καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση του Σαββατόβραδου με πάνω από 15000 επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν την παρέλαση των 17 ομάδων του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού με 2500 καρναβαλιστές. Αμέσως μετά την παρέλαση με ξέφρενο κέφι το πάρτυ H2O κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στους Μικρούς Καταρράκτες και σε όλο το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης. Οι γιορτές της Εδεσσαϊκής Αποκριάς έχουν βαθιές ρίζες στο χρόνο και στην πόλη της Έδεσσας όπου άλλοτε περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός. Από εδώ πέρασε και ο Χοίρος ο Πασίφιλος ο πρώτος καταγεγραμμένος πολιτιστικός επισκέπτης της πόλης για να συμμετέχει σε ένα ανάλογο διονυσιακό γλέντι πριν 2 χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία συνεχίζεται … Το ενδιαφέρον φάνηκε από νωρίς στις συγκεντρώσεις της ανοικτής εθελοντικής οργανωτικής επιτροπής με συγκλονιστική συμμετοχή. Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχώρισε για πρώτη φορά η επίσημη έναρξη του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, αλλά και το τραγούδι του.

Αξιοσημείωτη η παρουσία της Έδεσσας στους δρόμους του Κουδουνιού στην Θεσσαλονίκη μαζί με όλα τα παραδοσιακά έθιμα της Μακεδονίας, της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Στην συνέχεια το εργαστήρι με την έκθεση αποκριάτικης μάσκας στο «Χατζηγιάννειο», η Τσικνοπέμπτη με τις δεκάδες ψησταριές να έχουν μετατρέψει την Έδεσσα σε μια πόλη του χορού και του γλεντιού. Το πρωτότυπο Καρναβάλι “Edessa Under Water Carnival” (κάτω από το νερό) ήρθε για να μείνει ενώ το Παιδικό Καρναβάλι έκλεψε καρδιές και στην Έδεσσα & στην Βεγορίτιδα. Η Καρναβαλοποδηλατοδρομία απέδειξε ότι η Έδεσσα είναι φιλική στο ποδήλατο και της αξίζει να συμμετέχει ανάμεσα στους BikeFriendy προορισμούς. Ένα πρότυπο Dog Carnival έβαλε τους τετράποδους φίλους στο παιχνίδι της αμφίεσης. Η παράδοση τιμήθηκε δεόντως τόσο στην βραδιά των συλλόγων της Έδεσσας όσο και του γύρου της πόλης με τα «Κουδουνίσματα» ενώ το Κυνήγι Θησαυρού μέσα στο γεωπάρκο καταρρακτών το ακολούθησαν παιδιά της πόλης και της περιοχής αλλά και πολλοί επισκέπτες. Την Κυριακή της Αποκριάς κυριάρχησε το έθιμο της «Λάμκας» με το αυγό και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Την Καθαρά Δευτέρα η φασολάδα είχε την τιμητική της σε όλες τις διαστάσεις ενώ οι χαρταετοί πέταξαν στην Βεγορίτιδα σε μια ανοιξιάτικη φύση στα καλύτερα της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024