Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΒασιλική Βουτζαλή: Ποδηλατάδα σε όλη την Ευρώπη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
Συνεντεύξεις

Βασιλική Βουτζαλή: Ποδηλατάδα σε όλη την Ευρώπη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Η κα Βασιλική Βουτζαλή, ποδηλάτης μακρινών αποστάσεων, μίλησε στο TravelDailyNews Greece & Cyprus για το γνωστό της ταξίδι όπου διέσχισε την Ευρώπη από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα με ποδήλατο, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Με στόχο να έρθουν πίσω τα γλυπτά της Ακρόπολης από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα και με μότο ‘Bring them Back’ η κα Βασιλική Βουτζαλή μας δίνει λεπτομέρειες για αυτή την προσπάθεια και μας εξηγεί πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα και πώς ήταν αυτή η όλη διαδρομή. Μέσα σε 14 ημέρες η ομάδα έκανε 3000 χλμ.  και βρέθηκε από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ομάδα των ποδηλατών πέρασε όλη τη διαδρομή από Αγγλία, από τη Γαλλία, Ντόβερ Καλαί και μετά με πλοίο στην Ηπειρωτική Ευρώπη, το Βέλγιο, το Μόναχο, τη Βουδαπέστη, και μετά μέσω των Βαλκανίων στην Αθήνα.

Σημαντικό είναι, μας τονίζει η κα Βουτζαλή, ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε ποδήλατο ανεξάρτητα από την ηλικία, ανεξάρτητα από τα χρήματα, από τη μόρφωση. Ανεξάρτητα ακόμα και από τη σωματική διάπλαση.

Δεν υπάρχουν όρια σε κάποιον που κάνει ποδήλατο, όπως θα δείτε στο βίντεο μια μεγάλη κυρία στην Ουγγαρία, η οποία πήγαινε στο σούπερ μάρκετ με το ποδήλατο. Είναι γεμάτο ποδήλατα σε όλες τις χώρες που πέρασε η ομάδα.

Σημαντικό είναι να ακούσουμε τι χρειάζεται ένας ποδηλάτης και τι δεν βρίσκει στη χώρα μας από την κα Βουτζαλή, που τονίζει ότι “Δεν χρειαζόμαστε πολλά, οι ποδηλάτες είμαστε ολιγαρκείς. Το μόνο που θέλουμε είναι ένα κομμάτι στο δρόμο και οδηγική παιδεία. Δεν χρειάζεται ο ποδηλατόδρομος. Μπορούμε άνετα να κινηθούμε μαζί με τα αυτοκίνητα, αρκεί να υπάρχει ο σεβασμός.” Το ποδήλατο εκτός από μέσο άθλησης, εκτός από μέσο κοινωνικοποίησης, εκτός από παιχνίδι για τα παιδιά, είναι ένα μέσο μετακίνησης και έχει τα ίδια δικαιώματα που έχει ένα μηχανάκι, ένα αυτοκίνητο.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024