Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑΝΕΚ LINES: Με κάθε λαμπρότητα τα εγκαίνια του πλοίου “ΕΛΥΡΟΣ”

ΑΝΕΚ LINES: Με κάθε λαμπρότητα τα εγκαίνια του πλοίου “ΕΛΥΡΟΣ”

«Ραντεβού στο Πλοίο» έδωσε την Παρασκευή η ΑΝΕΚ LINES με εκπροσώπους του ναυτιλιακού, επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου στα λαμπρά εγκαίνια του νέουτης πλοίου Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ” στον Πειραιά. […]

«Ραντεβού στο Πλοίο» έδωσε την Παρασκευή η ΑΝΕΚ LINES με εκπροσώπους του ναυτιλιακού, επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου στα λαμπρά εγκαίνια του νέου<...>της πλοίου Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ” στον Πειραιά.

Η ΑΝΕΚ LINES με την ένταξη του «ΕΛΥΡΟΣ» στο στόλο της, ενδυναμώνει σημαντικά την μεταφορική της ικανότητα, επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της, επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στο σύγχρονο ακτοπλοϊκό περιβάλλον συντελώντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρώτικη Ελλάδα.

Το Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ», ναυπηγήθηκε το 1997 στα ναυπηγεία της Mitsubishi ltd στην Ιαπωνία και αποκτήθηκε από την ΑΝΕΚ το 2007. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μετασκευής του, το «ΕΛΥΡΟΣ» ανήκει στην πρώτη γραμμή επιβατηγών πλοίων, που πλέουν στις ελληνικές θάλασσες. Το πλοίο έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών, 110 φορτηγών οχημάτων ευρωπαϊκών διαστάσεων και 55 Ι.Χ. ή 650 Ι.Χ. σε τρία μεγάλης χωρητικότητας γκαράζ. Έχει μήκος και πλάτος 192 και 27 μέτρων αντίστοιχα, διαθέτει 850 κλίνες, ενώ αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 24 κόμβων. Έχει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, ευθυγραμμιζόμενο με τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Κατά τα πρότυπα της Αρχαίας Ελύρου – της σημαντικότερης πόλης-κράτους της νοτιοδυτικής Κρήτης κατά τους ιστορικούς χρόνους, που προσπόριζε αυτάρκεια, πλούτο και ποιότητα ζωής στους κατοίκους της – το «ΕΛΥΡΟΣ» υπόσχεται μία άνετη, λειτουργική και αξιόπιστη μετάβαση από το λιμάνι του Πειραιά στη Σούδα και αντίστροφα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES, κ. Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης τόνισε: «Πιστοί στις αξίες μας και με γνώμονα την 40χρονη σταθερή παρουσία μας στις ελληνικές θάλασσες, έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το «ΕΛΥΡΟΣ» θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών μας γραμμών και θα ενισχύσει την συνεχή προσπάθεια της ΑΝΕΚ LINES για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024