Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑναβλήθηκε η δίκη των ναυτικών της ΠΕΝΕΝ που συνελήφθησαν στη Ραφήνα
Ακτοπλοΐα

Αναβλήθηκε η δίκη των ναυτικών της ΠΕΝΕΝ που συνελήφθησαν στη Ραφήνα

Αναβλήθηκε για τις 18 Ιουνίου η δίκη των δύο ναυτικών που συνελήφθησαν χθές στο λιμάνι της Ραφήνας.

Για αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου, αναβλήθηκε η δίκη των δύο ναυτικών, συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που συνελήφθησαν μετά απο προφορική εντολή εισαγγελέα στο λιμάνι της Ραφήνας, για παρακώλυση συγκοινωνιών, στη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης που πραγματοποιούσαν για απλήρωτους συναδέλφους τους, στο πλοίο “Πηνελόπη”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο εισαγγελέας ανέβαλε την υπόθεση με το αιτιολογικό, ότι θα πρέπει να καταθέσει και ο διευθυντής ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Οι δύο ναυτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και του ζητήθηκε να παρουσιαστούν σήμερα με τους δικηγόρους τους στα δικαστήρια Πειραιά. Ωστόσο τους δύο ναυτικούς δε συνόδευε κανείς αξιωματικός ασφάλειας, απο το κεντρικό λιμεναρχείο Ραφήνας.

Πρόκειται για το γραμματέα της ΠΕΝΕΝ κ. Νίκο Κροκίδη και τον ταμία κ. Απόστολο Μπανάσιο, οι οποίοι συνελήφθησαν απο λιμενικούς του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας στη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης για τους απλήρωτους ναυτικούς του πλοίου “Πηνελόπη” που πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη, εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου. Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε και ο εκπρόσωπος του πλοίου “Πηνελόπη” για μη καταβολή δεδουλευμένων και ορίστηκε τακτική δικάσιμο για την Πέμπτη 13/06.

Έξω απο τα δικαστήρια, πραγματοποίησαν συγκέντρωσης συμπαράστασης βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δεκάδες ναυτεργάτες. “Η απόφαση των επί μήνες απλήρωτων ναυτεργατών να διεκδικήσουν τις αποδοχές που τους οφείλονται αντιμετωπίζονται με απειλές, τρομοκρατία και συλλήψεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας” τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η σύλληψη και η παραπομπή των δύο ναυτικών στο αυτόφωρο ήταν σχεδιασμένη από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των Ναυτεργατών, στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην υπονόμευση των κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών” ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, κ. Αντώνης Νταλακογιώργος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024