Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΜετοχική συμμαχία TUI – Κυριακούλης στον θαλάσσιο τουρισμό

Μετοχική συμμαχία TUI – Κυριακούλης στον θαλάσσιο τουρισμό

Η διοίκηση της TUI Hellas υπέγραψε συμφωνία με τη διοίκηση της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. που αφορά στην ίδρυση Ναυτιλιακής Εταιρίας Πλοίων Αναψυχής με την επωνυμία CATPRO, η οποία […]

Η διοίκηση της TUI Hellas υπέγραψε συμφωνία με τη διοίκηση της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. που αφορά<...> στην ίδρυση Ναυτιλιακής Εταιρίας Πλοίων Αναψυχής με την επωνυμία CATPRO, η οποία θα έχει σκοπό την αγορά και εκμετάλλευση σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην ΤUI Hellas ανήκει ποσοστό 50% της CATPRO όπως και η διοίκηση της εταιρίας ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στην Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. Η νέα εταιρία θα προχωρήσει άμεσα στην παραγγελία σκαφών τα οποία θα δρομολογηθούν από τη φετινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα. Οι μέτοχοι της εταιρίας έχουν αναλάβει την δέσμευση να διατηρήσουν το αρχικό ποσοστό συμμετοχής τους για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 5 ετών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Hellas κ. Νίκος Παπαθανάσης με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας δήλωσε τα εξής: “H ΤUI έχει αποδείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για την ελληνική τουριστική αγορά και προχωρεί πάντα σε επενδυτικές κινήσεις οι οποίες έχουν γνώμονα την ανάπτυξη και την προοπτική. Έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική τουριστική αγορά αποφάσισε να αποκτήσει παρουσία και στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού έχοντας έναν δυνατό σύμμαχο όπως είναι η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. Θεωρούμε ότι με την ένωση των δυνάμεων των δύο πλευρών ανοίγουν νέοι επενδυτικοί δρόμοι στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού”.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. κ. Θεοφάνης Κυριακούλης με αφορμή τη συγκεκριμένη συμφωνία μετοχικής και στρατηγικής σημασίας δήλωσε τα εξής: “Είναι πολύ σημαντικό για την εταιρία μας που συνεργάζεται με ένα όνομα διεθνούς βεληνεκούς σαν την TUI στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο επενδύσεων από την Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. στην αγορά του θαλάσσιου τουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η διοίκηση της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. θεωρεί ότι ο ελληνικός τουρισμός και ειδικότερα ο θαλάσσιος έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και θα αποτελέσει την επόμενη περίοδο επενδυτικό στόχο μεγάλων ξένων Τουριστικών Ομίλων από το εξωτερικό. Η νέα εταιρία ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα ξεκινήσει από τη φετινή περίοδο τη δραστηριότητα της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024