Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς Τάσεις`Αμεση διαλεύκανση του συμβάντος στην Κέρκυρα
Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων

`Αμεση διαλεύκανση του συμβάντος στην Κέρκυρα

Ειδική ανακοίνωση για το θέμα του θανάτου των δύο άτυχων Βρετανών παιδιών, στην Κέρκυρα εξέδωσε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη του κλάδου […]

Ειδική ανακοίνωση για το θέμα του θανάτου των δύο άτυχων Βρετανών παιδιών, στην Κέρκυρα εξέδωσε<...> ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη του κλάδου για το ατυχές περιστατικό. Παράλληλα γίνεται λόγος για ανάγκη έρευνας του συμβάντος ώστε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο παραλήψεων ή αμέλειας. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ερευνητικές και δικαστικές αρχές και είμαστε βέβαιοι ότι η γρήγορη διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας θα ικανοποιήσει τόσο τους παθόντες όσο και την κοινή γνώμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Θεωρούμε ότι το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσει το σύνολο της ελληνικής προσφοράς τουριστικών διαμερισμάτων και ξενοδοχείων τα οποία σταθερά παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με ασφάλεια και επαγγελματισμό. Aλλωστε πρέπει να επισημάνουμε ότι δεδομένου ότι η κοινοτική οδηγία για την προστασία των καταναλωτών στα οργανωμένα ταξίδια καθορίζει αυστηρούς κανόνες για την ευθύνη των tour operators σε τέτοιες περιπτώσεις, τόσο οι ξένοι tour operators όσο και οι Έλληνες αντιπρόσωποί τους αξιολογούν αυστηρά τα καταλύματα κατά τη σύναψη συμβάσεων συνεργασίας, προς αποφυγή μετατόπισης ευθυνών για αστικές και άλλες αξιώσεις από ελλιπείς υπηρεσίες ή συμβάντα όπως αυτό της Κέρκυρας, ανεξάρτητα από την πραγματοποίηση των επίσημων τακτικών ελέγχων από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τον ΕΟΤ».

Κλείνοντας την ανακοίνωση ο HATTA, αναφέρει: «Είναι λοιπόν προφανές ότι ειδικά όσον αφορά τους όρους ασφάλειας ενός καταλύματος, η οποιαδήποτε παράληψη -εσκεμμένη ή μη-, θα πρέπει να διαφύγει πολλαπλούς θεσμοθετημένους και μη ελέγχους γεγονός που θα πρέπει να μας καθησυχάσει ως προς το επίπεδο ασφάλειας των καταλυμάτων της χώρας».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024