Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ καύσωνας κρατά τους Βρετανούς σπίτι, πλήγμα για την Thomas Cook
TOs

Ο καύσωνας κρατά τους Βρετανούς σπίτι, πλήγμα για την Thomas Cook

Η Τουρκία είναι ο προορισμός που ξεχωρίζει για φέτος, με αύξηση στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 63%.

Ο καύσωνας που πλήττει αυτές τις μερες την Ευρώπη έπληξε και τα κέρδη του T.O. Thomas Cook, καθώς, στο γ’ τρίμηνο η εταιρεία ανέφερε ότι τα μικτά κέρδη υποχώρησαν κατά 3% για το τρίμηνο Απρ.-Ιούν. 2018

“Αναμένουμε ότι τα κέρδη του έτους θα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser. Ο ζεστός καιρός έχει καθυστερήσει τις αποφάσεις για κρατήσεις, είπε. “Ο καύσωνας μεταφράζεται σε περισσότερες μέρες διακοπών της τελευταίας στιγμής, διαθέσιμες προς πώληση από τους πράκτορες. “Εξακολουθούμε να έχουμε απούλητο το 20% των θερινών πακέτων διακοπών μας. Ο καιρός είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε”.

Παρ’όλα αυτά, τα έσοδα του Ομίλου για το τρίμηνο αυτό αυξήθηκαν κατά 10% σε σχεδόν 2,5 δισ. στερλίνες, κάτι που η εταιρεία δήλωσε ότι προήλθε από την έντονη ζήτηση για την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική. Ο αεροπορικός τομέας σημείωσε επίσης άνοδο κατά 15% στις κρατήσεις, με τη ζήτηση για κοντινά δρομολόγια να εξισορροπούν την πτώση της ζήτησης για μακρινές πτήσεις.

“Η Τουρκία είναι ο προορισμός που ξεχωρίζει για φέτος”, δήλωσε ο Fankhauser. “Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε δει αύξηση 63%”. Χαρακτηριστικό είναι οτι το αεροδρόμιο της Αττάλειας ξεπεράσει αυτό της Πάλμα ντε Μαγιόρκα ως το κορυφαίο αεροδρόμιο του εξωτερικού που εξυπηρετείται από την Thomas Cook.

Η Thomas Cook ήταν επίσης ο πρώτος μεγάλος Τ.Ο. που επέστρεψε στην Τυνησία, τρία χρόνια μετά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που έιχαν γίνει εναντίον τουριστών.

Ο κ. Fankhauser επέκρινε ακόμη τις ελλείψεις προσωπικού στα κέντρα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ιδίως στο Mannheim της Γερμανίας. “Είχαμε μια πολύ δύσκολη αρχή στην σεζόν”, δήλωσε στην εφημερίδα “Independent”. Άλλες αεροπορικές εταιρείες, κυρίως η Ryanair, έχουν επίσης κατηγορήσει τις ελλείψεις στην εναέρια κυκλοφορία, που έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ακυρώσεις φέτος το καλοκαίρι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024