Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤόνος αισιοδοξίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Τόνος αισιοδοξίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Αποστολή – Λονδίνο: Χθες 11 Νοεμβρίου 2001, ακριβώς δύο μήνες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO), οργάνωσε συνάντηση της ‘Επιτροπής Κρίσεων’ (Crisis Committee), στο […]

Αποστολή – Λονδίνο: Χθες 11 Νοεμβρίου 2001, ακριβώς δύο μήνες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO<.>), οργάνωσε συνάντηση<...> της 'Επιτροπής Κρίσεων' (Crisis Committee), στο Earls Court στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Δρακόπουλο, γενικό διευθυντή του ΣΕΤΕ, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, η γενική εικόνα ήταν θετική και υπήρχε ένα κλίμα ενθαρρυντικό για την εξέλιξη του τουρισμού. Η επιτροπή έθεσε στόχο να πραγματοποιήσει και μια δεύτερη συνάντηση στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ITB, όπου θα γίνει μια δεύτερη αναφορά στις επιπτώσεις της κρίσης και θα μελετηθεί η εξέλιξη του τουρισμού.

Το συμπέρασμα που βγήκε από την συνάντηση είναι ότι 'η κρίση αυτή ανέδειξε τη σπουδαιότητα του τουρισμού στις οικονομίες όλων των χωρών, και ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να υπάρξει ένωση όλων των κλάδων του τουρισμού με στόχο να συμπράξουν και να χαράξουν κοινή δράση'. Επίσης, τονίσθηκε ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, late bookings, θα είναι περισσότερες, και ότι οι χώρες υποδοχής του τουριστικού ρεύματος θα πρέπει να χαράξουν τέτοια πολιτική ώστε να μην ξεκινήσει ένας πόλεμος τιμών. Το πρόβλημα δεν είναι τιμολογιακό, αλλά ψυχολογικό. Όπως διατυπώθηκε, ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να ταξιδεύει και περίπου σε 6 μήνες υπολογίζεται ότι θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη.

Για να τονισθεί ότι στην πραγματικότητα ο τουρισμός δεν αντιμετωπίζει μια κρίση, αλλά μια δύσκολη κατάσταση που χρειάζεται ανάκαμψη, προτάθηκε και έγινε δεκτό η Επιτροπή Κρίσεων, να μετονομασθεί σε Επιτροπή Ανάκαμψης (Recovery Committee).

Στη συνάντηση της Επιτροπής συμμετείχαν 20 κρατικές συμμετοχές από τις χώρες που έχουν επηρεασθεί περισσότερο, εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής Επιτροπής και της IATA, και 15 συμμετοχές του ιδιωτικού τομέα από αεροπορικές εταιρίες, αλυσίδες ξενοδοχείων, και tour operators, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από ABTA, IH&RA, TIA, UFTAA, IFTO, TUI, κ.λπ.

Η Επιτροπή έχει οργανωθεί με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών γύρω από την πραγματική κατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας και την εφαρμογή κοινής στρατηγικής για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στα ταξίδια. Επίσης, η επιτροπή θα μελετήσει μέτρα ασφάλειας, επικοινωνίας, marketing και προώθησης.

Στη συνάντηση προέδρευσαν ο κ. Francesco Frangialli γενικός γραμματέας του WTO, ο υπουργός τουρισμού της Αιγύπτου Δρας Mamdouh El Beltagui, και ο κ. Martin Brackenbury, πρόεδρος του Business Council του WTO. Από την Ελλάδα ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, η κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, διευθύντρια του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του ΕΟΤ, ο κ. Πάνος Αργυρός, διευθυντής της ΔΙ.Τ.ΕΞ Αγγλίας, και ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ και αντιπρόεδρος του Business Council του WTO.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024