Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι διεθνείς ταξιδιώτες λένε: 'Πρέπει να μάθουμε να πετάμε με τον COVID-19'
Τάσεις

Οι διεθνείς ταξιδιώτες λένε: 'Πρέπει να μάθουμε να πετάμε με τον COVID-19'

Το 80% σε δημοσκόπηση της IATA ενθαρρύνεται από την προοπτική της εφαρμογής του IATA Travel Pass και θα το χρησιμοποιούσε το συντομότερο δυνατόν. Το 78% θα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ταξιδιωτικών διαπιστευτηρίων, μόνο εάν έχουν πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης σε άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα, αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην επιστροφή στις αερομεταφορές, το άγχος με τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την αποδοχή μιας ταξιδιωτικής εφαρμογής για τη διαχείριση υγειονομικών πιστοποιητικών για ταξίδια.

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί

  • Το 88% πιστεύει ότι, όταν ανοίξουν τα σύνορα, πρέπει να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της διαχείρισης του κινδύνου από τον COVID-19 και της ανάκαμψης της οικονομίας
  • Το 85% πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να θέσουν στόχους, όπως ικανότητα τεστ ή διανομή εμβολίων, για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα
  • Το 84% πιστεύει ότι ο COVID-19 δε θα εξαφανιστεί και πρέπει να διαχειριστούμε τους κινδύνους ενώ ζούμε και ταξιδεύουμε κανονικά
  • Το 68% συμφώνησε ότι η ποιότητα της ζωής τους επλήγη από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
  • Το 49% πιστεύει ότι οι περιορισμοί των αεροπορικών ταξιδιών έχουν, κοινώς, παρατραβήξει.

Ενώ υπάρχει υποστήριξη του κοινού για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, καθίσταται σαφές ότι οι άνθρωποι αισθάνονται όλο και πιο άνετα με τη διαχείριση των κινδύνων του COVID-19.

Οι άνθρωποι αισθάνονται επίσης απογοητευμένοι με την απώλεια της ελευθερίας να ταξιδεύουν, με το 68% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι η ποιότητα ζωής τους έχει πληγεί. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν επιπτώσεις σε υγεία, κοινωνία και οικονομία. Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων ανέφεραν ψυχικό άγχος και απώλεια σημαντικών ανθρώπινων στιγμών ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών. Πάνω από το 1/3 έχουν πει ότι οι περιορισμοί τους εμποδίζουν να διαξάγουν τις επιχειρήσεις τους κανονικά.

“Η κορυφαία προτεραιότητα όλων αυτήν τη στιγμή είναι να παραμείνουμε ασφαλείς εν μέσω της κρίσης του COVID-19. Αλλά είναι σημαντικό να χαρτογραφήσουμε έναν τρόπο ώστε να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε ξανά τα σύνορα, να διαχειριστούμε τους κινδύνους και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να συνεχίσουν τη ζωή τους. Αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία ταξιδιών. Γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να ταξιδεύουμε σε έναν κόσμο με COVID-19. Δεδομένων του υγειονομικού, κοινωνικού και οικονομικού κόστους των ταξιδιωτικών περιορισμών, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να είναι έτοιμες να επανασυνδέσουν τον κόσμο μόλις οι κυβερνήσεις θα είναι σε θέση να ανοίξουν ξανά τα σύνορα. Γι’αυτό ένα σχέδιο με μετρήσιμα ορόσημα είναι κρίσιμο. Χωρίς κάτι τέτοιο, πώς μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για επανεκκίνηση χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση;” λέει ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Οι μελλοντικές τάσεις στα ταξίδια

  • το 57% περιμένει να ταξιδέψει εντός δύο μηνών από τον περιορισμό της πανδημίας (βελτίωση ποσοστού, από 49% τον Σεπτέμβριο του 2020)
  • το 72% θέλει να ταξιδέψει για να δει την οικογένεια και τους φίλους του το συντομότερο δυνατό (βελτίωση ποσοστού, από 63% τον Σεπτέμβριο του 2020)
  • το 81% πιστεύει ότι θα είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν μόλις εμβολιαστούν
  • το 84% είπε ότι δε θα ταξιδέψει, εάν υπάρχει πιθανότητα καραντίνας στον προορισμό (σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο το ποσοστό, από 83% τον Σεπτέμβριο του 2020)
  • το 56% πιστεύει ότι θα αναβάλουν τα ταξίδια έως ότου σταθεροποιηθεί η οικονομία (βελτίωση ποσοστού, από 65% τον Σεπτέμβριο του 2020)

“Οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν στα ταξίδια, αλλά η καραντίνα είναι αυτό που χαλάει στην εξίσωση. Καθώς η ικανότητα τεστ και η τεχνολογία βελτιώνονται και ο εμβολιασμένος πληθυσμός αυξάνεται, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την απομάκρυνση των μέτρων καραντίνας. Και αυτό μας δείχνει πάλι προς τη συνεργασία με τις κυβερνήσεις, για ένα καλά προγραμματισμένο άνοιγμα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες”, δήλωσε ο de Juniac.

IATA Travel Pass

  • το 89% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να τυποποιήσουν τα πιστοποιητικά εμβολίων και τεστ
  • το 80% ενθαρρύνεται από την προοπτική της εφαρμογής του IATA Travel Pass και θα το χρησιμοποιούσε το συντομότερο δυνατόν
  •  το 78% θα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ταξιδιωτικών διαπιστευτηρίων, μόνο εάν έχουν πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους

“Σχεδιάζουμε το IATA Travel Pass έχοντας κατά νου τον ταξιδιώτη. Οι επιβάτες διατηρούν όλα τα δεδομένα στις κινητές τους συσκευές και παραμένουν σε πλήρη έλεγχο του που πηγαίνουν αυτά τα δεδομένα. Δεν υπάρχει κεντρική βάση δεδομένων. Ενώ σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο με πολλά τεστ, περιμένουμε ακόμη τα παγκόσμια πρότυπα για ψηφιακές δοκιμές και πιστοποιητικά εμβολίων. Μόνο με παγκόσμια πρότυπα και τις κυβερνήσεις να τα αποδέχονται μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την αποδοτικότητα και να προσφέρουμε τη βέλτιστη ταξιδιωτική εμπειρία”, κατέληξε ο de Juniac.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024