Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΠροσέλκυση ψηφιακών νομάδων: Έξυπνες στρατηγικές για προορισμούς, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα
Προορισμοί

Προσέλκυση ψηφιακών νομάδων: Έξυπνες στρατηγικές για προορισμούς, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα

digital nomad

Ψηφιακοί νομάδες επηρεάζουν παγκόσμιους προορισμούς, απαιτώντας καινοτομία και προσαρμογή στρατηγικών για την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Οι ψηφιακοί νομάδες, άτομα που αξιοποιούν την τεχνολογία για να εργάζονται εξ αποστάσεως ενώ ταξιδεύουν, έχουν αναδειχθεί σε ζωτικό τμήμα της αγοράς για παγκόσμιους προορισμούς. Αναγνωρίζοντας αυτό, οι έξυπνοι προορισμοί προσαρμόζουν όλο και περισσότερο τις προσφορές τους για να ανταποκρίνονται στο μοναδικό συνδυασμό εργασίας, αναψυχής και αναγκών τρόπου ζωής αυτών των σύγχρονων ταξιδιωτών. Αυτή η προσαρμογή απαιτεί συχνά καινοτομία τόσο σε διαρθρωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο οργανισμών, με τη συμμετοχή διεθνών ενδιαφερόμενων μερών, οντοτήτων με βάση τον προορισμό και θεσμικών συμμετεχόντων, είναι μερικά από τα βασικά ευρήματα της έρευνας των Zhou, L., Buhalis, D., Fan, D., Ladkin, A., Lian, X.

Ο ψηφιακός νομαδισμός, ως νέα μορφή τουριστικής κινητικότητας, φέρνει ευκαιρίες και προκλήσεις για τη διαχείριση προορισμών. Για να προσελκύσουν αυτή τη νέα αγορά, οι έξυπνοι προορισμοί πρέπει να καινοτομήσουν για να αναπτύξουν ετοιμότητα και ανταγωνιστικότητα. Αυτή η έρευνα εξετάζει 225 άρθρα του διαδικτύου για ψηφιακούς νομαδικούς προορισμούς, από πολλές πηγές και διαφορετικές ηπείρους. Η μελέτη στοχεύει στον εντοπισμό καινοτόμων στρατηγικών και πρακτικών χρησιμοποιώντας σημασιολογική ανάλυση περιεχομένου και ιεραρχική ανάλυση δικτύου. Διερευνά εκείνους που εμπλέκονται και τη σημασία τους και εντοπίζει τις τάσεις των ψηφιακού νομαδού. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι έξυπνοι προορισμοί καλύπτουν τις εργασιακές, τις κοινωνικές, τις οικονομικές και τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, όπως και την ανάγκη για ταξίδια των ψηφιακών νομάδων, που διαφέρουν από εκείνα των βραχυπρόθεσμων τουριστών αναψυχής. Οι προορισμοί τείνουν να απεικονίζουν τους ψηφιακούς νομάδες ως μια ομοιογενή ομάδα, αν και έχουν εντοπιστεί διαφορετικά τμήματα. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ψηφιακών νομάδων στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί πλήρως. Η θεωρητική σημασία αυτής της μελέτης έγκειται στην παροχή μιας διαρθρωτικής προοπτικής για την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα του προορισμού. Πρακτικά, η μελέτη συμβάλλει στη διαχείριση και μάρκετινγκ ψηφιακών νομάδων εντός έξυπνων τουριστικών προορισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024