Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΌπλο στην κατοχή επιβάτη πάνω σε κρουαζιερόπλοιο – Τι γίνεται με τα μέτρα ασφάλειας
Ασφάλεια

Όπλο στην κατοχή επιβάτη πάνω σε κρουαζιερόπλοιο – Τι γίνεται με τα μέτρα ασφάλειας

Επιβάτης σε κρουαζιέρα με το Margaritaville at Sea κρύβει όπλο, που ανιχνεύεται επιστρέφοντας στο λιμάνι Palm Beach μετά από 4 μέρες.

Επιβάτης έκανε τετραήμερη κρουαζιέρα έχοντας μαζί της όπλο, το οποίο παρέμεινε απαρατήρητο μέχρι την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι μετά από 4ήμερη κρουαζιέρα. Και όμως είναι πραγματικότητα και συνέβει στο πλοίο Margaritaville at Sea στο λιμάνι του Palm Beach.

Συγκεκριμένα, πριν από ένα περίπου μήνα συνέβει αυτή η μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας των λιμανιών των ΗΠΑ, όταν μια γυναίκα επιβάτης του κρουαζιεροπλοίου έκανε τετραήμερη κρουαζιέρα με το Margaritaville με ένα γεμάτο όπλο, που περιείχε οκτώ φυσίγγια, το οποίο ανακαλύφθηκε μόνο κατά την επιστροφή του πλοίου από τα τελωνεία παραβιάζοντας την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ. Το θέμα είναι γιατί το όπλο δεν εντοπίστηκε καθώς η επιβάτης επιβιβαζόταν στο πλοίο.

Αντιμετωπίζοντας αυτό το σοβαρό σφάλμα, το Λιμάνι του Palm Beach έθεσε τον υπεύθυνο ασφαλείας του, την εταιρία Weiser Security Services, σε δοκιμαστική περίοδο. Ο Michael Meekins, ο εκτελεστικός διευθυντής του λιμανιού, τόνισε ότι «το καταστροφικό γεγονός θα αλλάξει τη ζωή όλων» λόγω αυτής της παράβλεψης. Ως διορθωτικό μέτρο, η Weiser Security Services έχει λάβει εντολή να αναπτύξει ένα «εκτεταμένο σχέδιο ασφαλείας διορθωτικών ενεργειών». Σε διεθνές επίπεδο τα ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας βρίσκονται στο επίκεντρο μετά από αυτό το περιστατικό με το όπλο στο Margaritaville at Sea.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024