Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚαθαρισμός του ανδριάντα και διαδραστικών οργάνων στο Άλσος του Αριστοτέλη
Προορισμός

Καθαρισμός του ανδριάντα και διαδραστικών οργάνων στο Άλσος του Αριστοτέλη

  • Πριν (δεξιά) και μετά τον καθαρισμό
  • Πριν (δεξιά) και μετά τον καθαρισμό

Με μέριμνα της Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη, καθαρίστηκαν ο ανδριάντας του Αριστοτέλη που κοσμεί το ομώνυμο πάρκο στα Στάγειρα, το ηλιακό ρολόι που δείχνει το χρόνο και η πυξίδα που απεικονίζει την κατεύθυνση και την απόσταση των πιο γνωστών πόλεων στον κόσμο σε σχέση με το Άλσος.

Το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, τοποθετήθηκε το 1956 στο Άλσος του Αριστοτέλη, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος, ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα.

Με μέριμνα της Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη, καθαρίστηκαν το Σάββατο 15 Ιουλίου, ο ανδριάντας του Αριστοτέλη που κοσμεί το ομώνυμο πάρκο στα Στάγειρα, το ηλιακό ρολόι που δείχνει το χρόνο και η πυξίδα που απεικονίζει την κατεύθυνση και την απόσταση των πιο γνωστών πόλεων στον κόσμο σε σχέση με το Άλσος. Ειδικό συνεργείο καθαρισμού μαρμάρων με συγκεκριμένη τεχνική, αφαίρεσε βρωμιές και μαύρα στίγματα που δημιουργούνται από την πάροδο του χρόνου, αναδεικνύοντας έτσι το αρχικό χρώμα τους και την υφή του μαρμάρων. Η μεταμόρφωση τους είναι εμφανής και εντυπωσιακή.

Όπως ανέφερε και η πρόεδρος κα Μαρία Ελένη Ζαμάνη, «το Άλσος Αριστοτέλη αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο μας και είναι μέλημά μας να το διατηρούμε σε άριστη κατάσταση. Μετά την βράβευση στα Tourism Awards, την ανακατασκευή του φράχτη, την πλακόστρωση του εξωτερικού χώρου, προχωρήσαμε και στον καθαρισμό των οργάνων. Εξάλλου, αποτελεί και πρωταρχικό μέλημα του δήμαρχου μας κ. Βαλιάνου, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Άλσος Αριστοτέλη, μάς εμπιστεύθηκε τη διαχείριση του χώρου και είναι δίπλα μας σε κάθε ενέργεια…».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024