Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΖΑΚ ΡΟΓΚ: Σημαντική η απόφαση ανέγερσης νέων πολυτελών ξενοδοχείων στην Αττική

ΖΑΚ ΡΟΓΚ: Σημαντική η απόφαση ανέγερσης νέων πολυτελών ξενοδοχείων στην Αττική

Τo πρόγραμμα ενίσχυσης της ξενοδοχειακής υποδομής του λεκανοπεδίου Αττικής για την κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων επισκεπτών που αναμένονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης […]

Τo πρόγραμμα ενίσχυσης της ξενοδοχειακής υποδομής του λεκανοπεδίου Αττικής για την κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων επισκεπτών που αναμένονται<...> για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης στον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακούς Επιτροπής Ζακ Ρογκ.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Ρογκ και για τα προγράμματα τουριστικής εκπαίδευσης τα οποία προσαρμόζονται έτσι ώστε να ενσωματωθούν οι ανάγκες πληροφόρησης και γνώσεων σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κ. Ρογκ απένειμε εύσημα στον κ. Χριστοδουλάκη για τις κινήσεις του Υπουργείου στο θέμα της ολυμπιακής φιλοξενίας και του ενεργειακού εφοδιασμού των ολυμπιακών έργων. Η πρώτη κίνηση αφορά στην άρση απαγόρευσης για την ανέγερση ξενοδοχείων πολυτελείας στις λεγόμενες κορεσμένες περιοχές του νομού Αττικής. Στις κορεσμένες και μη περιοχές του λεκανοπεδίου θα δημιουργηθούν επιπλέον 9.000 κλίνες, κάτι που παρατήρησε ο κ. Ρογκ, ως θετικό γεγονός για την περίοδο των αγώνων, αλλά και μετά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρογκ αναφερόμενος στο θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής είπε ότι "Είχαμε συζητήσει και παλαιότερα με την κυβέρνηση για την άρση των εμποδίων, σχετικά με την οικοδόμηση ξενοδοχείων, χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι πλέον μπορεί να προχωρήσει το θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής, κάτι το οποίο θα λειτουργήσει θετικά, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά θα αποτελέσει και ένα κληροδότημα στη συνέχεια για την Αθήνα και την Ελλάδα".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024