Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την τουριστική ροή από Βρετανία σε Κύπρο

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την τουριστική ροή από Βρετανία σε Κύπρο

Την αισιοδοξία του για μια καλή τουριστική χρονιά με αναστροφή της τουριστικής ροής από τη Βρετανία προς τη Κύπρο εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ στο Λονδίνο, κ. Ορέστης Ρωσσίδης, […]

Την αισιοδοξία του για μια καλή τουριστική χρονιά με αναστροφή της τουριστικής ροής από τη Βρετανία προς τη Κύπρο εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ στο Λονδίνο, κ. Ορέστης Ρωσσίδης, αναφερόμενος στη χρονιά<...>που τελείωσε με μειωμένες κατά 1%-2% τις τουριστικές αφίξεις από την Βρετανία, σε σχέση με το 2005.

Καθοριστικοί παράγοντες της μείωσης, κατά τον κ. Ρωσσίδη, ήταν η κρίση στο Λίβανο, τα μέτρα που επεβλήθεισαν από τις αρχές των αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου για αντιμετώπιση ενδεχόμενης τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά και η άνοδος των τιμών των καυσαερίων. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο παράγοντας του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά στις χώρες της Αιγύπτου και της Τυνησίας, ενώ δυσοίωνος ήταν για το κλείσιμο της χρονιάς και ο αριθμός επισκεπτών που δέχθηκε η Κύπρος τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικοί.

Οι ελπίδες για το νέο χρόνο, όπως ανέφερε το ΚΥΠΕ, βασίζονται στα μηνύματα από τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς Thomson, Thomas Cook, My Travel και First Choice, που μιλούν για σταθεροποιημένη κατάσταση, ιδιαίτερα για την καλοκαιρινή περίοδο, στη βελτιωμένη συμβολή από τον oργανισμό Libra και στο ότι τόσο οι Κυπριακές Αερογραμμές όσο και θυγατρική εταιρία των Βρετανικών Αερογραμμών θα αυξήσουν τις πτήσεις τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024