Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑνησυχία των αεροπορικών εταιρειών για τους περιορισμούς στο Heathrow
Ειδικό Τέλος Επιβάτη και Σύστημα Εκπομπών Καυσαερίων επιδρούν στην κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών

Ανησυχία των αεροπορικών εταιρειών για τους περιορισμούς στο Heathrow

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, η βρετανική οικονομία έχει υποστεί βλάβη από την υπερβολική φορολόγηση και τους περιορισμούς στη χωριτικότητα, σύμφωνα με έρευνα του BAR UK.

Έρευνα σε 86 αεροπορικές εταιρείες-μέλη του Συμβουλίου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταρειών στο Ην. Βασίλειο (Board of Airline Representatives in the UK – BAR UK), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αεροπορικές εταιρείες μοιράζονται μια κλιμακούμενη ανησυχία σχετικά με την ικανότητά τους να λειτουργούν αποτελεσματικά από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, λόγω περιορισμών στη χωρητικότητα και την υψηλή φορολογία.

Οι απαντήσεις έδειξαν ότι το 86% των αεροπορικών εταιρειών θα αναζητήσει επιπλέον συχνότητες, αν βρεθούν διαθέσιμες υποδοχές (slots) και το 88% έκρινε ότι η βρετανική οικονομία έχει υποστεί βλάβη από την υπερβολική φορολόγηση και τους περιορισμοί στη χωριτικότητα, που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Η απειλή της αύξησης των φόρων με τη μορφή του Ειδικού Τέλους Επιβάτη (Air Passenger Duty – APD) και το Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών Καυσαερίων της ΕΕ (EU Emissions Trading Scheme), αναφέρθηκαν ως παράγοντες με αποφασιστική επίδραση στην κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών από το 46%, ενώ ένα ποσοστό 42% να επισημαίνει ότι έχουν σημαντική επίδραση.

Ο Mike Carrivick, διευθύνων σύμβουλος του BAR UK, δήλωσε: “Το BAR UK θα ενσωματώσει τις απόψεις των μελών του, στην απάντησή του σε έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών, για το μέλλον της πολιτικής αεροπορίας. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι καμία νέα πολιτική για τις αερομεταφορές δεν αναμένεται να ανακοινωθεί έως το 2013 και όμως, συνεχώς σχετικά ζητήματα επισημαίνονται στην κυβέρνηση, τα οποία και είναι οδυνηρά προφανή στη αεροπορική βιομηχανία για χρόνια. Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν την επιλογή του αν θα λειτουργήσουν τα αεροσκάφη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ή όχι και η έρευνα κατέδειξε ότι πρόσθετες πτήσεις που θα μπορούσαν να έχουν λειτουργήσει στη χώρα είναι υπό εξέταση να πάνε αλλού. Η αερομεταφορές είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία του Ην. Βασιλείου και δεν πρέπει να χαθεί άλλη μια ευκαιρία, για την επίτευξη πολιτικών αποφάσεων με όραμα για την αεροπορία, κάτι που αυτή η χώρα χρειάζεται επειγόντως”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024