Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνυπολόγιστες ζημιές από το σεισμό στη Ν. Ζηλανδία
Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε

Ανυπολόγιστες ζημιές από το σεισμό στη Ν. Ζηλανδία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Κράιστσερτς, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος ισοπέδωσε κτίρια, κατέστρεψε […]

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Κράιστσερτς, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της<...> κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος ισοπέδωσε κτίρια, κατέστρεψε δρόμους και προκάλεσε διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού και νερού και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να τραυματιστούν σοβαρά. Δέκα ισχυροί μετασεισμοί από 3,9 έως 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκαν, έπειτα από τον αρχικό σεισμό που σημειώθηκε στις 4:35 του Σαββάτου τοπική ώρα.

Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε και τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων διακόπηκαν μέχρι να ελεγχθούν όλες οι γραμμές και οι δρόμοι. Στο Ουέλινγκτον, το υπουργείο Aμυνας κήρυξε κατάσταση εθνικής κρίσης. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον κέντρο της πόλης κάνοντας λόγο για λεηλασίες και ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Μάικ Κόλμαν. Ο ίδιος τόνισε πως είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορούν οι άνθρωποι στους δρόμους αφού υπάρχει διαρροή αερίου και το σύστημα αποχέτευσης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης υπάρχει κίνδυνος πολλά κτίρια να καταρρεύσουν, πρόσθεσε.

Ομάδες διασωστών με εκπαιδευμένα σκυλιά ερευνούν τα κατεστραμμένα κτίρια στο κέντρο, όπου ζουν 8.000 άνθρωποι.

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 16,1 χλμ., σε απόσταση 30 χλμ. βορειοδυτικά του Κράιστσερτς. Περισσότεροι από είκοσι μετασεισμοί έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα, ο μεγαλύτερος μεγέθους 5,3 βαθμών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024