Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στο Κουσάντασι της Τουρκίας

Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στο Κουσάντασι της Τουρκίας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε τουριστικό λεωφορείο γεμάτο με τουρίστες, που διερχόταν μπροστά από το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στο κέντρο του παραθαλάσσιου Τουρκικού θέρετρου Κουσάντασι. Οι […]

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε τουριστικό λεωφορείο γεμάτο με τουρίστες, που διερχόταν μπροστά από το μνημείο του<...> Κεμάλ Ατατούρκ στο κέντρο του παραθαλάσσιου Τουρκικού θέρετρου Κουσάντασι. Οι τελευταίες καταγραφές αναφέρουν 5 νεκρούς, με τελευταίο θύμα μια Βρετανή τουρίστρια που τελικά υπέκυψε στα τραύματα της. Από τους 14 Βρετανούς και Ιρλανδούς τραυματίες πολλοί είναι σοβαρά, ενώ όπως ανακοινώθηκε δεν υπάρχουν έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

“Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης” σημείωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε, ότι η χώρα του θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο καταδίκασε την επίθεση που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους αθώοι άνθρωποι και τόνισε ότι «η σκέψη και οι προσευχές μας είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους». Σύμφωνα με την τουρκική Αστυνομία, τη φονική έκρηξη προκάλεσε νεαρή γυναίκα καμικάζι, τουρκικής υπηκοότητας.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα, με στόχο δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Είχε προηγηθεί έκρηξη βόμβας στο παραθαλάσσιο θέρετρο Τσεσμέ, όπου είχαν τραυματιστεί 21 άνθρωποι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024