Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕνδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας- ΟΟΣΑ στον τουρισμό
Τουριστική πολιτική

Ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας- ΟΟΣΑ στον τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurria, από το Παρίσι, δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου και του Οργανισμού, σε επίπεδο τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel Gurria συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και συζήτησαν για την ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας. Παρέστησαν επίσης ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστoς, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και η προϊσταμένη του ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη.

Ο κ. Gurria συνεχάρη την υπουργό για την επίτευξη των υψηλών τουριστικών επιδόσεων της Ελλάδας την προηγούμενη τριετία και ιδιαίτερα για την εντυπωσιακή άνοδο του ελληνικού τουρισμού το 2018. Επικρότησε την αποτελεσματικότητα της τουριστικής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στην επίτευξη του  στόχου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurria, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας.


Η υπουργός ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ για τις αναπτυξιακές στρατηγικές προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού στον ελληνικό τουρισμό, στη νέα εποχή που έχει εισέλθει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στη βάση του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η κα Κουντουρά και ο κ. Gurria επισήμαναν την αξία του τουρισμού, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική και κοινωνική ευημερία, και τον καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου και του Οργανισμού, σε επίπεδο τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στις τοπικές οικονομίες και συνολικά στην ελληνική κοινωνία από την υψηλή τουριστική ανάπτυξη.

Συζήτησαν ακόμη για την συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΟΣΑ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο του 2019 και όπου ο τουρισμός θα έχει δυναμική παρουσία και εκπροσώπηση.    

Νωρίτερα η κα Κουντουρά και ο κ. Gurria συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του ΟΟΣΑ Lamia Kamal-Chaoui, και τον επικεφαλής Τουρισμού του ΟΟΣΑ Alain Dupeyras για επιμέρους θέματα τουριστικής συνεργασίας, εν όψει της 102ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ τον Οκτώβριο στο Παρίσι, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Τζιάλλας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024