Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΓευστικό και μουσικό “ταξίδι” στη Χιλή

Γευστικό και μουσικό “ταξίδι” στη Χιλή

Η Πρεσβεία της Χιλής και το ξενοδοχείο St. George Lycabettus διοργανώνουν από 20 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου 2001 Φεστιβάλ Γεύσης και Μουσικής από τη Χιλή. Το Φεστιβάλ γίνεται στο Restaurant […]

Η Πρεσβεία της Χιλή<.>ς και το ξενοδοχείο St. George Lycabettus διοργανώνουν από 20 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου 2001<...> Φεστιβάλ Γεύσης και Μουσικής από τη Χιλή. Το Φεστιβάλ γίνεται στο Restaurant Grand Balcon, απ' όπου μπορείτε να απολαύσετε μία προνομιακή πανοραμική θέα της Αθήνας. Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Χιλής είναι το 2ο που διοργανώνεται από κοινού με το St. George Lycabettus και εντάσσεται στο πρόγραμμα "Τουρισμός και Πολιτισμός" του εν λόγω ξενοδοχείου.

Ο βραβευμένος Executive Chef Guillermo Toro από το ονομαστό ξενοδοχείο Isla Negra του Santiago, θα σας "μυήσει" σε γευστικές απολαύσεις μέσα από μαγευτικές γαστρονομικές διαδρομές στη Χιλή.

Οι γεύσεις δένονται αρμονικά με τα καλύτερα κρασιά των γνωστών αμπελώνων της Χιλής. Το μεθυστικό Pisco που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε, κρύβει τα μυστικά των αιώνιων πάγων της Παταγονίας και των Άνδεων.

Όσο για το μουσικό μέρος του φεστιβάλ, η δημοφιλής Χιλιανή τραγουδίστρια Carmen Prieto με την ορχήστρα της και το περίφημο χορευτικό ντουέτο των Torrealba θα σας "απογειώσουν" με τους ξέφρενους ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα κληρωθούν ταξίδια από την αρχαία Ολυμπία μέχρι τη Χιλή, μία διαδρομή από τους αρχαίους Έλληνες στους Ίνκας.

Χορηγοί του φεστιβάλ είναι οι Air France, Horizon Travel, Capel. Olympia Palace Hotel. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σχετικά με το φεστιβάλ, ανακοινώθηκε από το τουριστικό γραφείο Horizon Travel η συνεργασία του με την Air France, η οποία εκτελεί απευθείας αεροπορικά δρομολόγια από το Παρίσι στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Και λίγα λόγια για τη Χιλή, τον ορίζοντα στην άκρη της γης: Μια λεπτή λωρίδα γης που εκτείνεται σε 4.000 χλμ. στη νοτιοδυτική ακτή της Νότας Αμερικής, ανάμεσα στον Ειρηνικό Ωκεανό και στις Άνδεις. Το μοναδικό αυτό σχήμα και μέγεθος δημιουργεί τις τόσο έντονες αντιθέσεις στη μορφολογία του εδάφους, στο κλίμα, στη χλωρίδα και στην πανίδα της Χιλής.

Διασχίζοντας τη χώρα κατά μήκος, συναντάμε αρχικά ζεστό κλίμα, ερήμους και ξηρασία, κοιλάδες κι απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη συνέχεια, μοναδικά αρχαία δάση και λίμνες νοτιότερα, για να καταλήξουμε στην παγωμένη Ανταρκτική. Παράλληλα, μας συνοδεύει η οροσειρά των Άνδεων, η οποία υψώνεται βόρεια στα 6.000 μ. και χαμηλώνει σταδιακά, ώσπου "χάνεται" στην Ανταρκτική. Στα παράλια της διαγράφεται ένα υπέροχο μωσαϊκό από κόλπους, κανάλια, φιορδ, χερσονήσους και 5.500 νησιά!

Παρά την ατελείωτη έκταση της Χιλής, όλος ο πληθυσμός (μόλις 14 εκατ.) είναι συγκεντρωμένος στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας. Στο Σαντιάγκο, την πρωτεύουσα, κατοικούν 5,5 εκατ. άνθρωποι. Η επίσημη γλώσσα είναι τα ισπανικά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι Ρωμαιοκαθολικοί.

Ο πολιτισμός της χώρας είναι αποτέλεσμα της αρμονικής συνύπαρξης και αλληλοεπιρροής της τοπικής και της ισπανικής κουλτούρας, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιρροή των Ευρωπαίων μεταναστών. Στο πέρασμα των αιώνων, η εξελικτική πορεία της Χιλής ήταν μοναδική.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024