Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ προσφορά των Ελλήνων πολιτών για τους πληγέντες της ΝΑ Ασίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Η προσφορά των Ελλήνων πολιτών για τους πληγέντες της ΝΑ Ασίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Η οικονομική βοήθεια των Ελλήνων πολιτών στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών της Ν.Α. Ασίας, άγγιξε την Τετάρτη τα υψηλότερα εφικτά επίπεδα της, καθώς στο κάλεσμα της ΕΡΤ για βοήθεια, πολλοί […]

Η οικονομική βοήθεια των Ελλήνων πολιτών στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών της Ν.Α. Ασίας, άγγιξε την Τετάρτη τα υψηλότερα εφικτά επίπεδα της<...>, καθώς στο κάλεσμα της ΕΡΤ για βοήθεια, πολλοί ήταν οι Έλληνες, που ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ειδικότερα, το χρηματικό ποσό, που είχε συγκεντρωθεί έως και το απόγευμα της Πέμπτης από τον ραδιοτηλεοπτικό μαραθώνιο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έφτανε τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ άλλο ένα εκατομμύρο ευρώ, συγκεντρωθηκε αργά τα βράδυ της Τετάρτης στην ειδική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη ΝΕΤ, υπό την ονομασία «Δώρα ανθρωπιάς».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα χρήματα, που θα συγκεντρώσει τελικώς η ΕΡΤ θα τα παραδώσει στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια, μέσω διμερών και πολυμερών συμφωνιών του ΟΗΕ, θα δοθούν στις κυβερνήσεις των χωρών, που επλήγησαν από τα φονικά `τσουνάμι`.

Προσφορά από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Οικονομική βοήθεια ύψους 1 εκατ. ευρώ για τις πληγείσες από τα `τσουνάμι` περιοχές της Ν.Α Ασίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στην οποία και συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Τάκης Αράπογλου.

Επισημαίνεται ότι η οικονομική βοήθεια αυτή είναι ανεξάρτητη από τα 300.000 ευρώ, που έχει προσφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και από το ποσό που θα συγκεντρωθεί για ανθρωπιστική βοήθεια.

“Η ανταπόκριση των Ελλήνων”, όπως διευκρίνισε ο κ. Αλογοσκούφης, “δείχνει ότι η Ελλάδα δε διοργανώνει απλώς σπουδαίες Ολυμπιάδες, δεν είναι απλά η χώρα που έδωσε τα φώτα στον Πολιτισμό, αλλά ότι η σύγχρονη Ελλάδα μπορεί να φτάσει πέρα από τις δυνατότητές της.

Προσφορά από το ΒΕΘ

Το ποσόν των 3.000 ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία στη νοτιοανατολική Ασία, διέθεσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ανταποκρινόμενο θετικά στο εθνικό και παγκόσμιο κάλεσμα για την οικονομική στήριξη των θυμάτων από τα `τσουνάμι`.

“Παρότι είναι γνωστό ότι οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης περνούν δύσκολες ημέρες, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Σωτήριος Μαγόπουλος, παροτρύνει τα μέλη του να επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία και να ανταποκριθούν, στο μέτρο του δυνατού, στην έκκληση για συμπαράσταση στο ανθρώπινο δράμα των κατοίκων της περιοχής που επλήγη”, αναφερόταν σε ανακοίνωση του ΒΕΘ.

Προσφορά από την ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ανταποκρινόμενο στο μαραθώνιο ανθρωπιάς της ΝΕΤ, κατέθεσε 1.000 ευρώ από το ταμείο της ομοσπονδίας για τα θύματα των φονικών `τσουνάμι` στη νοτιανατολική Ασία. Να σημειωθεί ακόμα ότι με το άνοιγμα των σχολείων, η ΟΛΜΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την διεξαγωγή καμπάνιας συλλογής χρημάτων και ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα των `τσουνάμι`, από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δημοσίων σχολείων.

Προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αντιβιοτικά φάρμακα και εμβόλια συνολικής αξίας 45.000 λιρών, καθώς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους σεισμοπαθείς της νοτιοανατολικής Ασίας, μεταφέρονται από το Αεροδρόμιο Λάρνακας στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα με σκοπό να διατεθούν στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Το φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Πολιτικής Aμυνας στη Λευκωσία, τα οποία επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Εσωτερικών και Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προμηθεύσει τις πληγείσες χώρες εάν υπάρξουν απρόβλεπτες ή νέες ανάγκες σε φάρμακα τα οποία διαθέτει η Δημοκρατία στις αποθήκες της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024