Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜέρες πένθους για πολλές Ευρωπαϊκές χώρες

Μέρες πένθους για πολλές Ευρωπαϊκές χώρες

Μετά τη φοβερή τραγωδία, που συνέβη πριν από περίπου δέκα μέρες στις περιοχές της Ν.Α. Ασίας, από το καταστροφικό σεισμό και τα παλιρροϊκά κύματα, που δημιούργησε στη συνέχεια και έγιναν […]

Μετά τη φοβερή τραγωδία, που συνέβη πριν από περίπου δέκα μέρες στις περιοχές της Ν.Α. Ασίας, από το καταστροφικό σεισμό και τα παλιρροϊκά κύματα<...>, που δημιούργησε στη συνέχεια και έγιναν τελικά η αιτία να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες άτομα, τώρα μία – μία οι Ευρωπαϊκές χώρες πέφτουν σε καταστάσεις πένθους.

Πιο συγκεκριμένα, η Τετάρτη ήταν ημέρα πένθους για τη χώρα της Σουηδίας, καθώς τότε μεταφέρθηκαν στη Στοκχόλμη τα πτώματα των πρώτων έξι Σουηδών τουριστών, που έχασαν τη ζωή τους από τα φονικά `τσουνάμι`. Σύμφωνα με στοιχεία της Σουηδικής Κυβέρνησης επισήμως νεκροί είναι 52 Σουηδοί τουρίστες, ενώ άλλοι 827 αγνοούνται.

Επίσης, να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης στις 12:00, όλες οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τήρησαν τρία λεπτά σιγή στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι θρησκευτικοί ηγέτες από εννέα θρησκείες θα χοροστατήσουν στην επιμνημόσυνη τελετή, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Σιγκαπούρη, σε μία εθνική ημέρα πένθους για τα θύματα των παλιρροϊκών κυμάτων, όπως ανακοινώθηκε από τους οργανωτές της εκδήλωσης.

Η εθνική σημαία θα κυματίζει μεσίστια, κι ο υπουργός Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης δήλωσε πως “η ημέρα θα είναι για εμάς μία ευκαιρία να θυμηθούμε τα θύματα σε όλη την περιοχή και να προσευχηθούμε για ταχεία ανάρρωση κι επιστροφή των τραυματιών και μία ευκαιρία για τη Σιγκαπούρη να δείξει αλληλεγγύη στους τόσο βαριά πληγέντες γείτονές της”.

Τέλος, να τονιστεί ότι η πόλη της Σιγκαπούρης χρησιμεύει ως περιφερειακό κέντρο του ΟΗΕ για τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής και έχει προσφέρει ανιδιοτελώς αεροπορικές, ναυτικές, επιμελητειακές διευκολύνσεις, προκειμένου να επιταχυνθεί η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στις βαρύτερα πληγείσες περιοχές, όπως η επαρχία Aτσεχ στα βόρεια της ινδονησιακής νήσου Σουμάτρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024