Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝα επανέλθουν στη τουριστική τους καθημερινότητα προσπαθούν κάτοικοι και φορείς της Ταϊλάνδης

Να επανέλθουν στη τουριστική τους καθημερινότητα προσπαθούν κάτοικοι και φορείς της Ταϊλάνδης

Τη στιγμή, που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις από όλο το κόσμο μάχονται για την όσο το δυνατό γρηγορότερη διανομή του ανθρωπιστικού υλικού στις πληγείσες περιοχές της ΝΑ Ασίας, πολλοί είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες των περιοχών της Ταϊλάνδης, που επιχειρούν να επανέλθουν στην τουριστική τους καθημερινότητα

Τη στιγμή, που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις από όλο το κόσμο μάχονται για την όσο το δυνατό γρηγορότερη διανομή του ανθρωπιστικού υλικού στις<...> πληγείσες περιοχές της ΝΑ Ασίας, πολλοί είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες των περιοχών της Ταϊλάνδης, που επιχειρούν να επανέλθουν στην τουριστική τους καθημερινότητα, καθώς σε πολλά ξενοδοχεία του Πουκέτ, οι επισκευές έχουν ολοκληρωθεί και οι επιχειρηματίες με τη σειρά τους αναζητούν έξυπνους τρόπους, ώστε να κρατήσουν τους τουρίστες στη περιοχή.

Μάλιστα, στη παραλία Πατόνγκ, οι προσπάθειες απομάκρυνσης των ερειπίων και των κατεστραμμένων σκαφών, έχουν εντατικοποιηθεί, ενώ πολλοί είναι ωστόσο οι τουρίστες, που δεν την έχουν εγκαταλείψει και συνεχίζουν κανονικά εκεί τις διακοπές τους, αδιαφορώντας για τις ταξιδιωτικές οδηγίες, που έχουν ανακοινώσει πολλές από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Οι γερμανοί επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Πουκέτ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις προειδοποιήσεις του γερμανικού υπουργείου σχετικά με τον κίνδυνο ασθενειών και μάλιστα χαρακτηριστικά ένας από αυτούς, ο κ. Χόλγκερ Σβαμπ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα `Deutche Welle`, ανέφερε ότι “σχεδόν σε όλες τις χώρες οι σχέσεις με το υπουργείο είναι προβληματικές. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κηρύσσει ολόκληρες περιοχές επικίνδυνες και σε τελική ανάλυση προκαλεί ανασφάλεια στον κόσμο. Αυτή η στάση δεν βοηθάει κανέναν, ούτε τους γερμανούς τουρίστες ούτε και τους ανθρώπους, που ζουν στις τουριστικές περιοχές και οι οποίοι χρειάζονται την υποστήριξη των τουριστών”.

Όσον αφορά στη κατάσταση στην Πατόνγκ, ο κ. Χόλγκερ Σβαμπ σχολίασε ότι “είναι πολύ καλύτερη από ότι στα βόρεια του νησιού Πουκέτ”. Ενώ σημείωσε ότι “κυρίως στην περιοχή που είναι η γέφυρα, η οποία ενώνει το νησί με την ηπειρωτική Ταϊλάνδη, η κατάσταση είναι απελπιστική, αφού κανείς δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών φθάνει τις 10 χιλιάδες, πολλοί από τους οποίους, ή ίσως και οι περισσότεροι, είναι ξένοι τουρίστες”.

Τέλος, να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι οι αρχές της Ταϊλάνδης δημιούργησαν τρία ειδικά κέντρα στο Πουκέτ και ένα στο Κράμπι, προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή δειγμάτων DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων και των νεκρών, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναγνώρισης των θυμάτων, που προκάλεσαν τα φονικά παλιρροϊκά κύματα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024